Home » Samen voor de jongeren

Samen voor de jongeren

De coronamaatregelen zijn voor iedereen zwaar, maar misschien nog wel het meest voor jongeren. Studeren, sporten, feestjes – het zit er allemaal niet meer in. En dat terwijl zij nauwelijks ziek worden van corona. Dat ze al meer dan een jaar te horen krijgen wat er allemaal niet meer mag, het heeft een grote impact op hun leven. Gelukkig ontstond er onlangs een mooi initiatief in Nederland: ‘Samen voor de jongeren’.

Samen voor de jongeren is een initiatief van coach Nicki van Heugten. Zij bedacht dat ze heel graag belangeloos iets wilde doen voor jongeren die het moeilijk hebben in deze coronatijd. Ze vroeg coaches om zich bij haar aan te sluiten. Met succes, want al heel snel meldden zich 1.100 coaches uit het hele land bij haar.

Op samenvoordejongeren.com zie je een kaart waarop je kunt bekijken waar zich een coach bij jou in de buurt bevindt. En je treft er blogs van jongeren aan. Fleur Volmer schreef bijvoorbeeld:

Hoe lang moeten we nog doorzetten?

Hoe is er al bijna een jaar in deze coronacrisis omgevlogen? Ik kan me de laatste keer dat ik een fysieke les op de universiteit heb gevolgd, mijn opa heb geknuffeld of op een festival heb gestaan bijna niet meer herinneren. We dealen al zo lang met de coronacrisis dat het normaal is geworden. Maar is dat wel zo normaal en wat voor gevolgen heeft de crisis voor de mentale gezondheid van de jongeren?

Vorig jaar rond dezelfde tijd gaf ik mijn leven een 9. Ik ben in de bloei van mijn leven en het voelde alsof alles mogelijk was. Als student heb ik behoefte aan sociale contacten en ik haal veel energie uit dingen ondernemen met mijn vrienden. Op dit moment krijgt het leven een magere 6. Het is een voldoende, maar of ik nou heel tevreden ben, dat zeker niet.

Lees de hele blog van Fleur

Wil je meer weten?

Kijk voor meer informatie over dit project op samenvoordejongeren.com. Ook op Instagram is inspiratie voor jongeren te vinden: @samenvoordejongeren

Verder lezen over jongeren en corona? Lees ook deze artikelen op Onderwijs van Morgen:


Hebben de leerlingen in jouw klas ook moeite met alle coronamaatregelen? Hoe merk je dat en hoe besteed jij daar aandacht aan? Deel je ervaringen met ons via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.