Events ‘Onderwijs vernieuwen: samen aan de slag’ tijdens GEU congres

‘Onderwijs vernieuwen: samen aan de slag’ tijdens GEU congres

Op het GEU Congres staat de dialoog over onderwijsvernieuwing met andere scholen en aanbieders van leermiddelen en dienstverlening centraal. Tijdens het congres wordt Design Thinking toegepast om creatief te werken en met elkaar een open dialoog over onderwijsvernieuwing te voeren.

 

Leerlabs en versnellingsvragen

Veel scholen onderzoeken momenteel hoe het leerproces aantrekkelijker, efficiënter en effectiever kan worden vormgegeven. Hoe kan invulling worden gegeven om onderwijs meer te personaliseren? En op welke manier worden de kansen en mogelijkheden van ict daarbij volledig benut?  Op deze dag gaan scholen en aanbieders van leermiddelen samen aan de slag over de thema’s van de leerlabs en versnellingsvragen van de sectorraden. Daarnaast ziet u welke mogelijkheden moderne leermiddelen bieden die vandaag al beschikbaar zijn.

Keynote Joris van Heukelom

Keynote Joris van Heukelom gaat in op innovatietrends en samenwerken binnen het onderwijs. Joris van Heukelom heeft met MakerStreet een richtinggevende positie ingenomen in het domein van digitale transformatie. Binnen het onderwijs heeft MakerStreet een trackrecord in het vertalen van lineaire leermethoden naar digitale adaptieve modules en het begeleiden van de digitale transformatie binnen educatieve uitgeverijen.

Het GEU Congres 2016 is exclusief voor schoolbestuurders, directies en beleidsmakers in het primair en voortgezet onderwijs. Het congres vindt plaats op 18 mei 2016 in de Fokker Terminal in Den Haag.

2 REACTIES

  1. Wat een deceptie! Blijkbaar houdt samenwerken in: exclusie van de doelgroep en andere onderwijsvormen.

    “Het congres is exclusief bestemd voor schoolbestuurders, directies en beleidsmakers in het po en vo.”

    In het kader van Design Thinking en Loopbaanontwikkeling en begeleiding is inclusie juist een thema dat betekent dat het niet slechts tot PO en VO beperkt zou moeten zijn. Wat mij betreft derhalve een gemiste kans.

    Vanuit welk perspectief is er gekozen toch verschillende onderwijsroepen uit de sluiten? Wie bepaalt de betrokkenheid van de verschillende actoren in het netwerk? Waar zijn de leerlingen zelf gebleven?

    Nogmaals een gemiste kans, tenzij jullie het lef hebben om hier alsnog op in te grijpen.

  2. Bedankt voor je reactie! Om een goed en inhoudelijk programma te ontwikkelen, hebben we ervoor gekozen om het GEU Congres dit jaar toe te spitsen op schoolbestuurders, directies en beleidsmakers in het po en vo. Voor andere onderwijsvormen en doelgroepen organiseren we mogelijk in de toekomst vergelijkbare congressen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...