Adaptief leren Publicatie: hoe kies je de juiste (digitale) eindtoets?

Publicatie: hoe kies je de juiste (digitale) eindtoets?
P

In groep 8 maken alle leerlingen een eindtoets. Er zijn vijf toetsen waar scholen uit kunnen kiezen, waarvan er drie digitaal en adaptief zijn. Maar welke toets is nou de juiste voor jouw school? Om je daarover te informeren, ontwikkelde Kennisnet de publicatie Zo kies je voor de (digitale) eindtoets. Weet jij al voor welke toets jullie gaan?

De keuze voor een digitale of papieren toets maak je niet alleen op basis van praktische afwegingen; ook de algemene visie op digitalisering speelt een rol. Kennisnet formuleerde de volgende drie vragen die je jezelf daarbij kunt stellen:

  • Welke manier van toetsen past het beste bij onze werkwijze?
  • Past adaptief toetsen met een digitale eindtoets bij onze visie op toetsen?
  • Hoever zijn wij met digitaal leren en toetsen? Kunnen wij dit gemakkelijk doen of is het een grotere uitdaging?

De juiste eindtoets

Voor leerkrachten die al de nodige ervaringen hebben met digitaal lesmateriaal en digitaal toetsen, is de keuze voor een digitale toets niet zo’n big deal. Leerkrachten die er minder ervaring mee hebben, doen er goed aan zich goed in te lezen en allereerst in kaart te brengen of zowel de leerkrachten als de leerlingen er wel echt klaar voor zijn. Deze en meer informatie over (digitaal) toetsen vind je in de Kennisnet-publicatie Zo kies je voor de (digitale) eindtoets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Coronaproof de feestdagen door

Kan Sinterklaas naar school komen? Doen we het kerstdiner in de klas? We zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor de gezellige wintermaanden:...