De verhuizing

Wat gebeurt er allemaal tijdens een verhuizing? In deze extra les gaan de kinderen dozen vol rekensommen inpakken en oefenen ze met het splitsen van getallen, gaan ze klokkijken, schrijven ze oneven nummers op en tekenen ze een plattegrond van hun kamer.

Bekijk

Boerderijrekenen

Het is weer lente! In deze extra les rekenen de kinderen mee met boerin Janneke en oefenen ze met optellen en aftrekken, hele uren aflezen, bedragen samenstellen en kleuren ze hoeveelheden in een eenvoudige grafiek.

Bekijk

Hoera! Het is Warme Truiendag!

Op vrijdag 11 februari vieren we Warme Truiendag! Zet de verwarming lager en trek een warme trui aan; zo kunnen we samen energie besparen. De opdrachten op dit werkblad staan in het teken van de Warme Truiendag.

Bekijk

Sporten in de winter

In deze extra les rekenen de kinderen met allerlei winterse sporten. Zo kijken ze naar tijd, afstand, rekenen ze tot 100 en gaan ze spiegelen.

Bekijk

Midden in de herfst

Met dit extra herfstwerkblad oefenen de kinderen nog eens extra de tafelsommen, rekenen ze met verhoudingstabellen en bedenken ze deelsommen bij verhaaltjes.

Bekijk

Paddenstoelen en kabouters

In deze extra herfstrekenles doen de kinderen + en - sommen met paddenstoelen, gaan ze klokkijken en rekenen ze uit hoe oud de kabouters zijn.

Bekijk

Zomerzon!

Laat de kinderen met dit werkblad zomers rekenen! Zo oefenen ze nog eens extra met referentiematen, de tafels en met optellen en aftrekken.

Bekijk

Kraak de code Pluspunt 3

In deze extra les helpen de kinderen detective Daan met het kraken van een code. Hiermee oefenen ze de tafels, tellen op en af, verwerken ze informatie uit een plattegrond en passen ze de windrichtingen toe.

Bekijk

Feestrekenen in groep 4

Feestelijke werkbladen voor groep 4 met allerlei opgaven over de feestdagen.

Bekijk

Rekenquiz

De kinderen spelen in groepjes tegen elkaar en lossen tussendoor raadsels op.

Bekijk