Een initiatief van Malmberg

Video: Airborneschool Renkum Klassewerkplek 2021

Wij starten de dag altijd met elkaar

De Airborneschool in Renkum is in 2021 benoemd tot Klassewerkplek, een school met het grootste werkgeluk onder leerkrachten. Schoolleider Arjanne van Leeuwen en leerkrachten Jack Sabandar en  Annelies Schoonderwaldt vertellen hoe zij samen hun werkgeluk vinden. Arjanne: ‘Leerkrachten staan bij mij op een hoog plan. Zij staan de hele dag in de klas en doen het werk dat gebeuren moet.’

WAT IS KLASSEWERKPLEK?
Klassewerkplek is een onderzoek dat wil bijdragen aan een oplossing voor het lerarentekort, door voorbeeldscholen aan te dragen waar het voor leerkrachten ideaal is om te werken. Op die scholen zou de uitstroom van leerkrachten minimaal moeten zijn. De belofte van Klassewerkplek is om deze scholen te ondersteunen met de werving, mochten ze toch vacatures hebben. En wat blijkt: Klassewerkplekken hebben niet tot nauwelijks vacatures. Zijn zij immuun voor de problemen van het lerarentekort? Wellicht. In ieder geval past het goed bij de slogan van Klassewerkplek. Want een Klassewerkplek, dat is een school waar leerlingen overgaan, en leerkrachten blijven zitten.

Meer lezen over Klassewerkplek?

Lees ook de gesprekken met vier schoolleiders die meededen aan het onderzoek van Klassewerkplek en bekijk de andere video’s.

Herken je het verhaal van deze school? Laat een reactie achter via onderstaand formulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.