Home » Onderwijstips mei 2018

Onderwijstips mei 2018

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. In deze editie onder meer het Beste Rekenidee van 2018 en het Grote Inspiratie Doeboek van Gerdy Geersing.

Het Grote Inspiratie Doeboek

Boek | Gerdy Geersing

Wil je werk maken van je passies en talenten, maar zie je op tegen saaie trajecten, coaches of doorsnee zelfhelp-boeken? Dan is Het Grote Inspiratie Doeboek iets voor jou! Het bevat een vrolijke verzameling opdrachten, zelftestjes, kleurplaten, scheurkaarten, puzzels en andere doedingen. Leuk, verrassend en inspirerend, maar als het moet ook methodisch en degelijk. Schrijfster van Het Grote Inspiratiedoeboek is organisatiepsycholoog Gerdy Geersing.

Beste Rekenidee van 2018

Wedstrijd | deadline 12 mei

In alle lagen van het onderwijs is rekenonderwijs een heet hangijzer. Het moet beter, motiverender en vooral opbrengst- en doelgerichter. Loop jij al langer rond met een idee hoe je rekenen beroepsgerichter en motiverender kan maken? Of ken jij collega’s die hier actief mee bezig zijn? Doe dan mee met het Beste Rekenidee van 2018.  Je leest er alles over in dit eerder op OVM verschenen artikel.

PO-Raad congres Kleurrijk in Onderwijs

Congres | 8 juni | Papendal, Arnhem

Op vrijdag 8 juni 2018 vindt het jaarlijkse PO-Raad congres ‘Kleurrijk in Onderwijs’ plaats in Papendal. Een bijzondere editie, want dan viert de PO-Raad haar tienjarig bestaan. Er zijn keynotes van o.a. Rinda den Besten, je kunt meedoen aan workshops en masterclasses en er is volop ruimte voor ontmoetingen met collega’s. Bezoek voor meer informatie over het programma de congrespagina en meld je aan.

Boekenweek voor jongeren

Literatuur | 21-30 september | diverse locaties

Het duurt nog even, maar van 21 tot en met 30 september 2018 hebben scholieren tussen de 15 en 18 jaar hun eigen Boekenweek. In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen: aansprekende auteurs lopen zich warm om met hun verhalen de vonk van leesplezier over te laten slaan. Meld je nu alvast aan voor de nieuwsbrief en lestips!

Heb jij een onderwijstip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Portret van eerstejaars student Nena van Dalen

Even bellen met de pabo

Wat speelt er op de pabo? Dit keer vroegen we het aan eerstejaars student Nena van Dalen.

Bekijk
Een microfoon voor een Zweedse vlag

Column: Douze points naar ons mbo!

Ryan Smulders werkt als docent maatschappijleer in het mbo en is liefhebber van het songfestival. Hij ontdekte verschillende overeenkomsten.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.