Po, vo of mbo Mbo Doe mee: het beste rekenidee van 2018

Doe mee: het beste rekenidee van 2018
D

In alle lagen van het onderwijs is rekenonderwijs een heet hangijzer. Het moet beter, motiverender en vooral opbrengst- en doelgerichter. Loop jij al langer rond met een idee hoe je rekenen beroepsgerichter en motiverender kan maken? Of ken jij collega’s die hier actief mee bezig zijn? Doe dan mee met het Beste Rekenidee van 2018.  

Dat een goede rekenbasis essentieel is voor een succesvolle toekomst, daar zijn we het allemaal over eens. Daarentegen staat de manier waarop we onze leerlingen en studenten hierin onderwijzen en toetsen nogal ter discussie. Zo telt dit jaar de rekentoets ook al niet meer mee voor het behalen van een vwo-diploma. Voor leerlingen op de havo, het vmbo en het mbo was dit al het geval.

Motivatie voor rekenonderwijs

Intussen wordt er hard gewerkt aan een alternatief voor de Rekentoets, maar in de tussentijd is het van groot belang de motivatie voor rekenonderwijs hoog te houden: zowel bij leerlingen als onder docenten. Om die reden organiseert BVMBO in samenwerking met Malmberg, Instruct en Intraquest de derde editie van de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo’. De BVMBO wil met de wedstrijd bevlogen rekendocenten stimuleren in hun werk en zo helpen de motivatie voor rekenonderwijs hoog te houden.

Motiverende en beroepsgerichte rekenactiviteit

Dit jaar is de opdracht om een motiverende en beroepsgerichte rekenactiviteit in te sturen. De jury van de wedstrijd bestaat uit rekenexperts, de winnaar van het Beste rekenidee 2017 en een adviseur van het Steunpunt Taal en Rekenen mbo. De ideeën worden beoordeeld op onder andere originaliteit, uitvoerbaarheid en of het inspirerend en motiverend is. De bedenkers van de drie beste rekenideeën winnen een reis naar de ALM Conference in Londen. De ALM is een internationale conferentie over rekenen in het beroepsonderwijs.

Winnaar 2016

In 2016 won Jordy van Schijndel het Beste Rekenidee met zijn spel rondom rekenen, waarbij alle vier de rekendomeinen aan bod komt. Het spel is een combinatie van Mens erger je niet en Monopoly en speelt het in teams in een race tegen de klok. Zo leren studenten van en met elkaar. En er is goed nieuws, want het spel is vanaf 1 mei 2018 te verkrijgen via de webshop van Malmberg.

Doe mee

Wil je meedoen? Stuur voor 12 mei 2018 je beroepsgerichte, motiverende rekenactiviteit in naar . Bezoek voor meer informatie de website van BVMBO.

Heb jij een idee hoe je rekenen beroepsgerichter en motiverender kan maken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

5 manieren om de klas stil te krijgen

Aan het begin van de les de klas stil krijgen is en blijft een kunst. Vaak gaat het goed, maar soms vergt het de...

Help het puberbrein de coronatijd door

Ontwikkelingspsycholoog Anna van Duijvenvoorde onderzoekt de samenhang tussen puberteit, hersenontwikkeling en sociaal leren. In de Volkskrant vertelt ze waarom het sluiten van de scholen,...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...