Home » Nationale Onderwijsweek: zet je collega’s in het zonnetje

Nationale Onderwijsweek: zet je collega’s in het zonnetje

Deze week is het de Nationale Onderwijsweek 2019: een feestelijke week waarin de kracht van het onderwijs en van jou als leerkracht of docent centraal staan. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. In Nederland sluit de week op 5 oktober feestelijk af met De Dag van de Leraar. Je collega’s eren? Pas dan nu je profielfoto op Facebook aan.

Over de hele wereld worden leraren in het zonnetje gezet. Geheel terecht, want er is geen krachtig en prachtig onderwijs zonder het gidswerk van de leerkracht of docent. Jullie zijn de helden die onze leerlingen een kansrijke toekomst geven. We weten hoe hard je werkt en hoe belangrijk je bent voor de toekomst van kinderen. Dat is een bijdrage waar je enorm trots op mag zijn.

Festiviteiten

De Nationale Onderwijsweek 2019 is van en voor heel Nederland. Ieder jaar staat de eerste week van oktober in het teken van de kracht van het onderwijs. De Internationale Dag van de Leraar, de Nacht van de Leraar en de prijsuitreikingen Nationale Onderwijstalent 2019 en Filmleraar van het Jaar 2019 zijn slechts enkele voorbeelden van de onderwijsevents die gedurende deze week plaatsvinden. Bezoek voor meer informatie de website van de Nationale Onderwijsweek.

Zet nu je collega’s in het zonnetje

En die trots, die staat deze week centraal. Malmberg wil daar een steentje aan bijdragen door middel van een speciaal tijdelijk Facebook-frame, waarmee je zichtbaar maakt dat je deelt in die trots! Het kost slecht één minuut om je profielfoto aan te passen. Zo gepiept! Tag vervolgens alle collega’s waar je trots op bent – dat is en blijft toch een fijne, welkome opsteker voor iedereen. We zijn trots op je!

Hoe ben jij deze week in het zonnetje gezet? Of zet jij je collega’s nog op een bijzondere manier in de spotlight? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.