Home » Kun je gelukkig zijn leren?

Kun je gelukkig zijn leren?

Veerkrachtige en gelukkige kinderen, welke leerkracht wil dat nou niet? Mentale weerbaarheid kun je leren, maar op school is het geen vast onderdeel van het lesprogramma. Toch kun je kinderen spelenderwijs handvatten aanreiken om hun geluksgevoel te vergroten. Zodra je leerlingen ontdekken dat ze zelf kunnen bijdragen aan hun geluk, dan groeien ze.

Vergroot je geluksgevoel tijdens de Geluksdag

Om zoveel mogelijk kinderen te leren hoe ze hun eigen geluksgevoel kunnen vergroten, heeft Junior Campus een Geluksdag ontwikkeld. Deze is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. De Junior Campus Geluksdag is gebaseerd op de acht thema’s van het bordspel The Happy Game.

Doe- en denkactiviteiten

Tijdens de Junior Campus Geluksdag gaat de leerkracht met de kinderen aan de slag met diverse activiteiten. De kinderen maken kennis met geluksbegrippen, zoals: affectie, dankbaarheid, vrijheid, vergeving, positief denken, zingeving en verbinding. Ook ervaren zij wat dit met hen doet.

De dag bestaat uit doe- en denkactiviteiten. Zo gaan de kinderen aan de slag met yoga, lachtherapie, massage en maken ze een gelukspoppetje. Ze moeten ook nadenken over hun ‘grootste droom’ en over wat ‘fijne’ mensen zijn. Verder is er aandacht voor de invloed van voedsel op je geluksniveau, met suggesties voor gezonde snacks en tussendoortjes gedurende de Geluksdag.

Bordspel als bonus

De eerste 100 scholen die zich aanmelden voor de gratis Junior Campus Geluksdag krijgen het bordspel The Happy Game erbij cadeau. Scholen kunnen zich aanmelden via Junior Campus.

Doen jullie op school iets om kinderen bewust geluk te laten ervaren? En hoe maak je je leerlingen mentaal weerbaarder? Deel je ervaringen met ons via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.