Home » Jet-Net lanceert online gastlessen voor bètavakken

Jet-Net lanceert online gastlessen voor bètavakken


Hoe bereik je veel scholieren met gastsprekers? Vanuit die gedachte biedt Jet-Net – het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland – scholen online gastlessen aan. Youngworks dacht mee in de ontwikkelfase en is ook in het komend schooljaar bij de vijf online gastlessen betrokken.

Dit artikel is geschreven door Rutger van den Berg en verscheen eerder op de blog van Youngworks

Jet-Net bevordert de samenwerking tussen scholen en technologische bedrijven, door samen met hen in contextrijke leeromgevingen voor de bètavakken te werken. Door middel van onder meer gastlessen, workshops en bedrijfsbezoeken kunnen jongeren met eigen ogen zien dat je in de technologie een goede, veelzijdige en interessante baan kunt vinden. Op dit moment zijn 87 bedrijven, 175 scholen en 42 partners via Jet-Net met elkaar verbonden.

Online gastlessen
Vorig schooljaar ontwikkelde Jet-Net het concept voor online gastlessen, die door tientallen schoolklassen gelijktijdig te volgen zijn. De leerlingen volgen via een scherm een interactief interview met een vakinhoudelijke expert. Ze kunnen tussentijds vragen voorleggen en beantwoorden tijdens de uitzending diverse quizvragen. Youngworks dacht mee over het concept, onderzocht wat de betrokken leerlingen en  docenten ervan vonden en modereerde de gesprekken met de gastsprekers.

Uitbreiding
In schooljaar 2015/2016 gaat Jet-Net de gastlessen verder uitbreiden. Youngworks blijft daarbij betrokken als moderator. Vijf Jet-Net bedrijven verzorgen online gastlessen die passen bij het curriculum van derdejaars havo- en vwo-leerlingen. Gastsprekers van DSM, Philips, Siemens, Booking.com en ASML behandelen thema’s als: verbranding, mengsels, energie, Big Data en statistiek. Een vernieuwende manier om leerlingen te interesseren voor bètatechnische onderwerpen! Bekijk hier de teaser voor een voorproefje.

Heeft u al weleens gebruik gemaakt van de interactieve online gastlessen van Jet-Net? Welk bedrijf ziet u virtueel terug in de klas? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.