Een initiatief van Malmberg

De Grote Rekendag

Thema

De afvalparade

29 maart 2023

Tijdens de Grote Rekendag gaan de kinderen onderzoekend rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En het is ook nog eens heel leuk! Inschrijven voor de Grote Rekendag 2023 kan vanaf september 2022.

Materialen

Wegens succes is het boek van de Grote Rekendag helaas uitverkocht. Indien je het boek toch nog hebt weten te bemachtigen, kun je op woensdag 22 juni meedoen met de Grote Rekendag. Het boek bevat alles wat je nodig hebt om met groep 1 t/m groep 8 aan de slag te gaan rondom het thema Bouwavonturen. Geef je rekenonderwijs een extra impuls en doe ook mee!  

De materialen voor de Grote Rekendag 2022 kun je downloaden met het wachtwoord dat je hebt ontvangen.

Grote rekendag 2022

Wat is De Grote Rekendag?

De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn.

De dag wordt elk jaar in het voorjaar georganiseerd. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

Leerlingen hebben deze dag ervaren hoe leuk rekenen is. Het was een erg gezellige en leerzame dag!OBS De Lindeboom in Koog aan de Zaan

Waarom De Grote Rekendag?

Rekenen staat hoog op de agenda in het basisonderwijs: er wordt hard gewerkt om de rekenresultaten verder te verbeteren. Maar de kinderen vinden het vak niet altijd leuk. De Grote Rekendag maakt rekenen leuk. De kinderen ontdekken hoe nuttig het kan zijn om goed te kunnen rekenen. Dat motiveert, ook later in het jaar!

De Grote Rekendag is voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. De hele school doet mee: de activiteiten zijn er voor groep 1 t/m 8.

Onderwijsnieuws

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Net binnen op Juf & Meester

Contact

Heb je een vraag over je bestelling? Mail dan naar bestelling@groterekendagshop.nl. Staat jouw vraag niet tussen de meest gestelde vragen?
Neem dan contact op via info@groterekendag.nl of bel ons op: 073-8900401

De Grote Rekendag is een initiatief van Universiteit Utrecht en Malmberg.

logo universiteit Utrecht en Malmberg

Meer over de Grote Rekendag