Home » Geven maakt gelukkiger dan krijgen

Geven maakt gelukkiger dan krijgen

Geven maakt gelukkiger dan krijgen! Wij bieden je daarom met plezier de les ‘Geluk doorgeven’ van de Gelukskoffer aan.  

In deze les ervaren de kinderen de kracht van het geven. Ze ontdekken hoe geven henzelf, hun directe omgeving en de wereld gelukkiger kan maken. En ze leren dat geluk niet alleen iets van jezelf is, maar dat je, vanuit je eigen geluk, een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan dat van een ander.

In de lesbrief kun je lezen wat geluk doorgeven doet voor een ander, maar ook voor jezelf. Met de gelukskaartjes van de Gelukskoffer kan iedere leerling geluk doorgeven in jouw klas. Laat ze een mooie of lieve tekst schrijven op deze kaartjes en geef de kaartjes door.

Download de lesbrief en de gelukskaartjes.

De redactie van Onderwijs van Morgen wenst je veel plezier en geluk!

Gelukskoffer is een sociaal-emotionele lesmethode voor het basisonderwijs, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten vanuit de positieve psychologie.

 

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.