Thema's Gepersonaliseerd leren Gepersonaliseerd wiskunde leren

Gepersonaliseerd wiskunde leren
G

Math4All en Malmberg zijn een samenwerking aangegaan om te komen tot een nieuwe wiskundemethode voor het voortgezet onderwijs. De nieuwe methode combineert de bewezen open content van Math4all met de uitgeefexpertise van Malmberg. De eerste stap in de samenwerking is het open lesmateriaal van Math4all te verrijken tot een volwaardige methode waarmee je praktisch in en buiten de klas kunt werken.

 

 

 

De samenwerking
Johan Gademan, voorzitter Math4all: “We hebben ons tien jaar geleden als doel gesteld om goed en aantrekkelijk educatief materiaal te ontwikkelen. Door de samenwerking met Malmberg kunnen we nu sneller slagen maken om ons doel te bereiken en dit voor een brede groep toegankelijk te maken.” Jan van Miert, uitgeefmanager VO: “Ons doel is een digitale omgeving te creëren waar leerlingen meer doelgericht en met plezier bezig zijn met wiskunde. Samen met Math4all zijn we in staat dit doel te realiseren.”

 

Expertise van docenten onmisbaar
Het uitgangspunt voor de ontwikkeling is een digitale omgeving die enerzijds de wiskundedocent helpt gemakkelijker in te spelen op verschillen tussen de leerlingen en anderzijds leerlingen stimuleert en motiveert in hun werk. Het ontwikkelen van digitaal wiskundeonderwijs is een proces waarin de inbreng van docenten en leerlingen onmisbaar is. Daarom raken wij graag in gesprek met docenten om ideeën uit te wisselen en lesmaterialen te beoordelen of te testen. Doe mee en draag op die manier bij om het wiskundeonderwijs aantrekkelijker en effectiever te maken. Een unieke kans om invloed uit te oefenen op het wiskundeonderwijs van morgen.

Interesse?
Docenten en scholen die geïnteresseerd zijn om met ons mee te denken, nodigen we van harte uit op www.math4all.nl/projectxy voor meer informatie.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Als onderwijsadviseur bezocht wijlen Henk Witteman tientallen scholen en woonde...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...