Home » Flirten is een vak

Flirten is een vak

’Notice: No Trespassing on this Property. My Father Is Watching’. Zomaar een tekst op een zogenaamd chic kuisheids-T-shirt dat je in Amerika kunt bestellen. In de VS beloven meisjes op ’kuisheidsfeesten’ plechtig dat ze maagd zullen blijven tot het huwelijk, een ideaal dat in traditionele islamitische gemeenschappen gemeengoed is. Maar ook hier rukt de kuisheidsbeweging op. Het is ín om te verkondigen dat de seksuele revolutie is doorgeschoten. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de manier hoe er wordt geageerd tegen de manier waarop vrouwen worden geportretteerd in gangsta-rap video clips.

Om scholieren bij te scholen over de omgangsvormen tussen de verschillende seksen, heeft Sunny Crew, een groep Antilliaanse jongeren tussen de 16 en 28 jaar, les gegeven in het flirten. Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond. Deze interactie kan in de vorm van een gesprek, oogcontact of aanraking zijn, maar ook via media verlopen zoals e-mail, chat, telefoon en sms. Flirten is luchtig: speels, zonder verwachtingen, eisen of ernstige bijbedoelingen.

De afgelopen maanden heeft een professionele flirtcoach tien klassen van het Insula College, Wellantcollege en de Hans Petri school de kunst van het flirten bijgebracht. De ‘flirtskills’ zijn op dinsdag 28 april in de praktijk gebracht tijdens het Flirtfeest in Schouwburg Kunstmin. Sunny Crew organiseerde het flirtproject in samenwerking met Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe.

In de flirtlessen hebben de jongeren geleerd dat flirten veel meer is dan het ‘versieren’ van de ander. Het is een prettige manier van met elkaar omgaan waarbij iedereen zich beter gaat voelen.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.