Thema jongerencultuur Flirten is een vak

Flirten is een vak
F

’Notice: No Trespassing on this Property. My Father Is Watching’. Zomaar een tekst op een zogenaamd chic kuisheids-T-shirt dat je in Amerika kunt bestellen. In de VS beloven meisjes op ’kuisheidsfeesten’ plechtig dat ze maagd zullen blijven tot het huwelijk, een ideaal dat in traditionele islamitische gemeenschappen gemeengoed is. Maar ook hier rukt de kuisheidsbeweging op. Het is ín om te verkondigen dat de seksuele revolutie is doorgeschoten. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de manier hoe er wordt geageerd tegen de manier waarop vrouwen worden geportretteerd in gangsta-rap video clips.

Om scholieren bij te scholen over de omgangsvormen tussen de verschillende seksen, heeft Sunny Crew, een groep Antilliaanse jongeren tussen de 16 en 28 jaar, les gegeven in het flirten. Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond. Deze interactie kan in de vorm van een gesprek, oogcontact of aanraking zijn, maar ook via media verlopen zoals e-mail, chat, telefoon en sms. Flirten is luchtig: speels, zonder verwachtingen, eisen of ernstige bijbedoelingen.

De afgelopen maanden heeft een professionele flirtcoach tien klassen van het Insula College, Wellantcollege en de Hans Petri school de kunst van het flirten bijgebracht. De ‘flirtskills’ zijn op dinsdag 28 april in de praktijk gebracht tijdens het Flirtfeest in Schouwburg Kunstmin. Sunny Crew organiseerde het flirtproject in samenwerking met Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe.

In de flirtlessen hebben de jongeren geleerd dat flirten veel meer is dan het ‘versieren’ van de ander. Het is een prettige manier van met elkaar omgaan waarbij iedereen zich beter gaat voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...