Home » Eerste editie TEDxAmsterdam Education

Eerste editie TEDxAmsterdam Education

De eerste editie van TEDxAmsterdam Education vindt plaats op 27 september in het Concertgebouw te Amsterdam. Met het thema Connected Worlds wordt educatie niet beperkt tot klaslokalen, boeken, leraren en examens. Educatie wordt die dag, door nationale én internationale sprekers, in de breedste zin van het woord besproken.

TEDxAmsterdamED, gebaseerd op het wereldwijd bekende TED-format, heeft als voornaamste doel de bewustwording stimuleren bij iedereen die direct of indirect betrokken is bij het onderwijs. De organisatie brengt een mix van changemakers bij elkaar, waarbij het publiek even belangrijk is als de sprekers. Samen in beweging zijn én blijven is hierbij de drijfveer.


Changemakers
Een van die changemakers is de jonge Stan Putman: Deze zeventienjarige zelfbenoemde onderwijsexpert bracht meer dan de helft van zijn leven in de onderwijsbanken door. Onlangs slaagde hij voor het gymnasium en nu ontwikkelt hij een lesmethode waarbij de leerlingen in de klas geïnspireerd worden door TED-talks. Tijdens zijn eigen talk zal hij zich richten op wat er mis ging gedurende de zes jaar dat hij zelf op de middelbare school zat. Volgens Putman zit de fout vooral in de communicatie tussen docent en leerling en in de manier waarop de lesstof aan de man gebracht wordt.

Naast Putman zullen ook Lodewijk Asscher (wethouder A’dam), Saskia Maas (mede-eigenaar Boom Chicago), Neil D’Souza (oprichter Teach a Class) en Jesse Boere (muzikant) een inspirerende talk houden over educatie. Kijk voor het volledige programma op de website.

Livestream
Helaas is het niet meer mogelijk om aanwezig te zijn op dit evenement: De deelnemers zijn inmiddels geselecteerd op basis van hun motivatie. Maar zoals u wellicht van TED gewend bent, kun u het gehele programma op 27 september volgen via een livestream. Kijk voor meer informatie op de website.

Bent u uitgenodigd voor TEDxAmsterdamED? Laat het ons weten en wie weet spreken we u daar!

Laatste onderwijsnieuws

Een kind op een hinkelpad

Beweging in het rekenen (deel 2)

Er is steeds meer aandacht voor bewegen op school. Welke werkvormen zijn daadwerkelijk effectief voor het leren?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.