Thema's Digitalisering Digitale tools: 11 kickstarters voor docenten

Digitale tools: 11 kickstarters voor docenten
D

Wilt u het komende schooljaar meer gebruik gaan maken van digitale tools? Dan heeft u vast en zeker iets aan de kickstarters ‘digitale tools’ van het Leerlab Digitale Didactiek van het project Leerling 2020. Hiermee maakt u een vliegende start met tools die breed inzetbaar zijn in de les. Handig!

Het kan moeilijk zijn om aan de slag te gaan met nieuwe digitale tools en hulpmiddelen. Want waar begin je? En welke tools zijn, met het oog op het leerdoel, geschikt? Er is zo veel keus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De kickstarters van het Leerlab Digitale Didactiek helpen docenten op weg om aan de slag te gaan met digitale tools. Denk hierbij aan apps, webapplicaties en (educatieve) websites die u kunt inzetten tijdens de les.

Stappenplan en gouden tips

In de kickstarters worden de tools kort en bondig beschreven. In een visueel opgemaakt stappenplan ziet u precies waar u tijdens de lesvoorbereiding allemaal op moet letten en welke stappen u tijdens de les moet doorlopen. Ook leest u welke leeropbrengst u kunt bereiken, waar de tool misschien minder geschikt voor is en niet te vergeten: de gouden tips. Is het u allemaal duidelijk en wilt u graag wat meer de diepte in? Onder het kopje ‘hoe verder’ staan suggesties en andere websites waar verdiepende informatie te vinden is.

Leerlab Digitale Didactiek ontwikkelde de volgende kickstarters:

Over Leerling 2020
Leerling 2020 is een initiatief van de VO-Raad en onderdeel van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT. Dit project ondersteunt besturen, scholen en docenten bij het personaliseren van het onderwijs met behulp van ict. Het doel van het Doorbraakproject is om in 2017 scholen beter in staat te stellen met ict en digitaal lesmateriaal te werken, zodat leerlingen het maximale uit hun talenten kunnen halen.

Heeft u al gebruik gemaakt van de kickstarters en wilt u uw ervaringen delen? Of heeft u een andere goede tip voor docenten die vaker gebruik willen maken van digitale tools? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

 

2 REACTIES

 1. Classroom gebruiken om digitaal lesmateriaal aan te leveren en werk in te leveren heeft vele voordelen. Alles netjes overzichtelijk per opdracht bij elkaar. Als je een template laat gebruiken om leerlingen in te laten werken kun je altijd zien wat de leerlingen aan het doen zijn en feedback geven.

 2. Super om te zien dat klasleerkrachten en directieleden zo ondersteund worden bij hun zoektocht naar de ideale digitale ondersteuning.

  Vandaar dat ik jullie ook graag even laat kennismaken met Peepl.
  Peepl is een online webapplicatie waarmee je als klasleraar en directie op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier rechtstreeks kan communiceren met de ouders.
  Naast de mogelijkheden om te communiceren met de ouders worden alle leerkrachten en medewerkers van je basisschool verzameld in het ledenportaal.

  Graag eens kennismaken?
  Ik help je graag verder, neem gerust contact op via

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Coronaproof de feestdagen door

Kan Sinterklaas naar school komen? Doen we het kerstdiner in de klas? We zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor de gezellige wintermaanden:...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...