Po, vo of mbo Basisonderwijs Congres: Werkplezier in het primair onderwijs

Congres: Werkplezier in het primair onderwijs
C

Er moet geld bij, de werkdruk is te hoog, het vak is onaantrekkelijk, het aanzien is te laag, de salarissen zijn slecht, de kwaliteit is slecht en we hebben 12 weken per jaar vakantie. Het zijn bekende oneliners als het gaat over het onderwijs. Ben jij het ook zat? En voel jij al een tijdje de neiging om op te staan en te investeren in een positiever geluid? Kom dan naar het eerste congres Werkplezier in het onderwijs op woensdag 9 oktober in Oegstgeest.

Op het congres Werkplezier in het primair onderwijs wordt ingezoomd op de positieve zijde van het onderwijs. De middag staat onder leiding van psychiater en schrijver Bram Bakker. Met zijn scherpe en sportieve geest gaat Bakker met bezoekers in gesprek over de huidige staat van het onderwijs. Het erbarmelijke imago, de kwaliteit van het onderwijs, het tekort aan leerkrachten; het zijn zo maar wat onderwerpen die de revue kunnen passeren.

Tijdens het congres worden verschillende korte workshops verzorgd, waaronder:

Communicatie en persoonlijk leiderschap

Tijdens deze workshop staat het verbeteren van de onderlinge communicatie in de school centraal. Niet alleen voor de kwaliteit van het werken in de klas, maar vooral ook voor het klimaat en de cultuur binnen de school. Regels, afspraken, taakverdelingen, et cetera staan doorgaans helder op papier. In hoeverre kun je met je team over deze zaken communiceren op een manier die iedereen deugd doet?

Werk elke dag aan je werkplezier

Wat kun je individueel en ook in teamverband doen om meer (werk)plezier te ervaren in een veranderende omgeving? We nemen je mee naar de praktijkervaringen van medewerkers SBO de Griffel in Heerlen die deelnamen aan casuïstiek van werkdruk naar meer werkgeluk in kader van gedragsverandering. Je leert meer over wat je gelukkiger kan maken gedurende je werkdag via informatie, nader inzicht en kennis & tips. Met als doel meer “betekenisgeving” te vinden in je werk & privésituatie en dit kunnen toepassen in je dagelijkse praktijk.

Positief Conflicten Oplossen

Wil jij conflicten tussen je leerlingen helpen oplossen zonder dat je het gevoel hebt de rol van politieagent op je te nemen? Wil jij een positieve sfeer in de klas en daar de leerlingen medeverantwoordelijk voor maken? Wil jij inzicht in het ontstaan van pestgedrag en leren hoe je het slachtoffer hiervan kunt versterken? Het antwoord op deze vragen vind je in deze workshop allemaal in de Gouden Regel: ‘behandel de ander zoals je zelf behandelt wilt worden’.

Meer informatie?

Wil je meer te weten komen over het congres of ben je er graag bij en wil je je inschrijven? Ga dan naar werkplezierinhetonderwijs.nl.

Verder lezen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Schoolleider: geef ruimte en vertrouw op je leraren

Schoolleiders Berenike Vossebeld, Angèl Chen, Mirjam van Ree en Manja Lubberhuizen deden allemaal om een andere reden mee met het onderzoek van Klassewerkplek. Hun...

Zo sluit je het schooljaar goed af

De zomervakantie staat voor de deur en daarmee komt er een einde aan het schooljaar. De meeste leerlingen én docenten kunnen niet wachten om...