Home » Boek: 10 recepten voor een (Teacher) Maker Camp

Boek: 10 recepten voor een (Teacher) Maker Camp

Leren door te maken, dat is waar het om draait tijdens het Teacher Maker Camp van Waag Academy. In navolging van de succesvolle editie in 2017, maakten de initiatiefnemers een gratis te downloaden ‘kookboek’. Daarin vind je tien recepten om zelf aan de slag te gaan met maakonderwijs in de klas.

Maakonderwijs sluit aan bij de toenemende vraag naar activerende didactiek en de implementatie en ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden. Het vierdaagse Teacher Maker Camp, georganiseerd door Waag Academy, is een snelkookpan voor docenten die zich hierin willen bekwamen. Tijdens de cursus ervaren ze hoe het is om uit hun comfortzone te stappen en om te experimenteren met dingen ze nooit eerder hebben gedaan. Kortom: leraren worden er weer leerlingen, waarna ze hun nieuwe denk- en werkwijze kunnen delen met hun eigen leerlingen.

Teacher Maker Camp kookboek

In het Engelstalige Teacher Maker Camp kookboek vind je de beste recepten en geheime ingrediënten om zelf een succesvol Maker Camp te organiseren en te begeleiden. Het boek is onderverdeeld in de volgende tien ‘recepten’: Getting started, Mindset, Collaboration, Inspiration, Faculty, Tinkering, Materials & machinery, Reflection, Documentation en Atmosphere. Daarnaast bevat ieder hoofdstuk een ingrediëntenlijst. Daarin lees je precies wat je nodig hebt om succesvol van start te kunnen gaan.

Concrete lesideeën

Ook vind je in het boek concreet toepasbare lesideeën om te oefenen met verschillende essentiële vaardigheden. Zo hoort bij het hoofdstuk over samenwerking een opdracht waarbij je zonder verbaal te communiceren tot een eindresultaat moet zien te komen. Uitdagend! Benieuwd geworden? Het boek is hier gratis te downloaden.

Meer over maakonderwijs

Wil je meer te weten komen over maakonderwijs? Op Onderwijs van Morgen verschenen eerder de volgende artikelen:

Heb jij al weleens een Maker Camp georganiseerd? Of ben je geïnteresseerd in een Teacher Maker Camp om er vaardig in te worden? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

1 reactie op “Boek: 10 recepten voor een (Teacher) Maker Camp”

  1. Marike Drexhage

    Hallo,
    Het lijkt mij ontzettend leuk om met mijn team een teacher maker camp te volgen.
    Ik ben werkzaam in het MBO binnen het Domein Zorg en Welzijn en ik denk dat het Teacher Maker Camp mij en mijn team zou kunnen helpen om het onderwijs wat wij aan het ontwikkelen zijn naar een hoger niveau te tillen. Daarbij leiden wij professionals op die zelf met kinderen gaan werken dus willen we ook hun vaardig maken in het ‘maakonderwijs’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Kinderen die tijdens een energizer elkaar vasthouden

Energizers: samenwerken 

Zijn de kinderen in je groep een beetje op elkaar ingespeeld? Gebruik deze energizers om samenwerking tussen de lessen door te oefenen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.