De Grote Rekendag

Thema

De afvalparade

29 maart 2023

Reserveer deze datum alvast in je agenda: 29 maart 2023, Grote Rekendag!

De leerlingen gaan op deze dag aan de slag met uitdagende reken-wiskundeonderwerpen, deze keer rond het maken van afval, maar ook het weer verwerken, hergebruiken en verminderen van afval. Daarnaast wordt er op een creatieve manier iets moois gemaakt van afval. En steeds: met veel aandacht voor rekenvaardigheden.

Zoek je nog ideeën voor extra mooie activiteiten rondom rekenen, neem dan een kijkje op de site van de Universiteit Utrecht.

Materialen

De grote rekendag 2023

De materialen voor de Grote Rekendag 2023 worden deze editie online aangeboden. Dat is anders dan je gewend bent, maar past geheel in het thema van De Afvalparade.

Zo doe je mee

  1. Bestel het online materiaal via de Universiteit Utrecht (prijs € 59,95).
  2. Vanaf half november ontvang je van de Universiteit Utrecht een e-mail met toegang tot de online materialen.
  3. Check deze site regelmatig voor de laatste informatie.

Voorgaande edities

Download de materialen van de voorgaande Grote Rekendagen.

Wat is De grote rekendag?

De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn.

De dag wordt elk jaar in het voorjaar georganiseerd. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

Leerlingen hebben deze dag ervaren hoe leuk rekenen is. Het was een erg gezellige en leerzame dag!

OBS De LIndeboom in Koog aan de Zaan

Waarom De grote rekendag?

Rekenen staat hoog op de agenda in het basisonderwijs: er wordt hard gewerkt om de rekenresultaten verder te verbeteren. Maar de kinderen vinden het vak niet altijd leuk. De Grote Rekendag maakt rekenen leuk. De kinderen ontdekken hoe nuttig het kan zijn om goed te kunnen rekenen. Dat motiveert, ook later in het jaar!

De Grote Rekendag is voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. De hele school doet mee: de activiteiten zijn er voor groep 1 t/m 8.

Meer over De Grote Rekendag

Contact

Als je een inhoudelijke vraag hebt, stuur dan een e-mail naar:  info@groterekendag.nl. Als je een vraag hebt over jouw bestelling, stuur dan een e-mail naar: groterekendag@uu.nl.

De Grote Rekendag is een initiatief van Universiteit Utrecht en Malmberg.

logo universiteit Utrecht en Malmberg