Thema's Persoonlijke vaardigheden 5 signalen dat je werk niet bij je past

5 signalen dat je werk niet bij je past
5

Iedereen heeft wel eens een off day. Maar iedere dag met tegenzin naar je werk is natuurlijk wat anders. Is het tijd op zoek te gaan naar een nieuwe baan?

Je stapt niet zomaar over van de ene naar de andere baan. Maar soms is het gewoon tijd voor verandering. Tijd voor een carrièreswitch? De Nationale Vacaturebank zette vijf signalen op een rij.

1. Weinig uitdaging

Je staat al jaren voor de klas en gaat alleen nog maar op de automatische piloot. Je tel je de uren af tot de volgende vakantie en vernieuwende werkvormen probeer je al jaren niet meer.

2. Overmatig social media-gebruik

Als leerlingen de hele les op hun telefoon zitten zijn ze duidelijk niet in de lesstof geïnteresseerd. Hetzelfde geldt voor de docent. Als je ieder mogelijk moment je telefoon checkt of op social media zit is dit een manier om ‘de klas uit te vluchten’.

3. Oververmoeidheid

Het eerste uur red je maar met moeite. Je komt je bed moeilijk uit en voelt je uitgeput. Eenmaal in de les kun je je hoofd er moeilijk bij houden.

4. Lichamelijke klachten

Fysieke klachten zoals nekklachten, rugpijn, misselijkheid, vermoeidheid of hoofdpijn zijn lichamelijke klachten van oververmoeidheid. Een stapje terug of juist een totaal andere baan kan de oplossing zijn.

5. Geen sociaal contact

In de docentenkamer zit je het liefst alleen aan tafel. Een uitje met collega’s zie je niet zitten en je overlegt alleen het hoognodige met je vakgenoten.
Deze signalen kunnen een tijdelijke dip zijn maar als ze te lang duren dan is het goed om actie te ondernemen. Misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Hoe houd je als docent je werk uitdagend, ook al sta je al vele jaren voor de klas?

Meer lezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Meer plezier in je werk: mini-pauzes nemen

Er is nog steeds een tekort aan leraren. Het kan zijn dat voortdurend andere klassen moet opvangen en ouders te woord staan als je...

Gelukkig nieuw schooljaar!

De zomervakantie is voorbij en wie aan het begin van het schooljaar samen met de leerlingen zorgt voor een fijne start, heeft daar de...

Wat is de impact van corona op mbo-studenten?

In de strijd tegen het coronavirus sluit half maart ook het mbo haar deuren. Vanaf dat moment volgen alle mbo-studenten digitaal onderwijs op afstand....