Home » 10x gezond beeldschermgebruik

10x gezond beeldschermgebruik

Gaan jouw kinderen of leerlingen gedoseerd om met het gebruik van de tablet of mobiele telefoon of zitten ze – al helemaal tijdens de vakantie – soms urenlang te swipen en voorovergebogen naar dat kleine scherm te turen? In dat geval is dit artikel een must read voor jou, want: hoe voorkom je dat ze pijn in hun lichaam krijgen door overmatig beeldschermgebruik?

In een recente blogpost zet Hoezomediawijs.nl – een website over mediawijsheid voor leraren en ouders – 10 tips voor gezond beeldschermgebruik op een rij. Handig om ouders hierover te tippen tijdens een ouderavond:

  1. Speel minstens 2 uur per dag buiten
  2. Neem je telefoon ’s avonds niet mee naar bed
  3. Spreek af met je familie: geen telefoon tijdens het eten
  4. Zet je notificaties en meldingen uit
  5. De 20-20-2-regel
  6. Gebruik de computer om iets actiefs te doen
  7. Leg je telefoon soms weg
  8. Verveel je
  9. Laat je hoofd niet hangen
  10. Niet appen op de fiets

Verder lezen

Natuurlijk gaat Hoezomediawijs.nl dieper in op iedere tip, dus wil jij hier meer over te weten komen? Ga dan snel naar de site om het volledige artikel – App-nek, swipeduim of gamebochel – te lezen. Lees ook het eraan gerelateerde artikel, wat onlangs verscheen in het printmagazine van PrimaOnderwijs.

Zijn bij jou thuis de regels tijdens de vakantie anders dan wanneer de kinderen naar school gaan? Waarom wel of juist niet? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.