Thema Digitaal onderwijs Wordfeud in de les

Wordfeud in de les
W

Bent u al aangestoken door het Wordfeud-virus? U zou dit verslavende Scrabble-spelletje voor op de smartphone in kunnen zetten in de les. Uw leerlingen spelen het spel waarschijnlijk al buiten het klaslokaal, dus succes gegarandeerd als u het in de les gebruikt. Het wedstrijd-element (wie heeft de meeste punten?) maakt ze fanatiek en ze leren bovendien hun woordenschat en spelling te verbeteren.

Wordfeud-woordenboek
Via de chatfunctie kunnen uw leerlingen debatteren over juiste en onjuiste woorden. Dat zal soms ook echt nodig zijn, want er is nogal wat kritiek op het woordenboek waar Wordfeud gebruik van maakt. Zo kan het gebeuren dat het woord ‘touw’ fout wordt gerekend, terwijl het woord ‘gres’ voor een driedubbele woordwaarde zorgt. Het feit blijft dat het leuk en leerzaam is om van de zeven letters op je ‘bordje’ een goed woord te maken.

 

Wordfeud-tips van Erno Mijland
Columnist van Onderwijsvanmorgen.nl, Erno Mijland, heeft op zijn eigen blog twee artikelen aan het verslavende spelletje gewijd. In deze artikelen geeft hij strategieën om de ander af te kunnen troeven en legt hij uit wat Wordfeud zo verslavend maakt. En hiermee kaart Erno een groot risico aan van het spelen van Wordfeud; het spel is zo verslavend dat niet alleen uw leerlingen, maar ook u het buiten het klaslokaal zult blijven spelen.

Ook voor moderne vreemde talen
U kunt de tip ook doorgeven aan uw collega’s van de moderne vreemde talen; er is ook een Franse en Engelse versie beschikbaar.

8 REACTIES

  1. Wij hebben dit gisteren geprobeerd, ik vind Wordfeud zelf erg leuk. Toch zijn er nog wat beperkingen. Op blackberry werkt het nog niet (dat is wat onze studenten mij tenminste hebben laten weten) en de reclames bij de gratis versie is toch erg vervelend. Ik moest een docent Nederlands vervangen vanwege ziekte en het leek mij ideaal om dit eens te proberen, omdat ik zelf een ander vak geef. Het zou heel mooi zijn als Wordfeud ook op Windows PC’s te spelen is.

  2. Het zou echt functioneel zijn als je als docent woordenlijsten zelf toe kan voegen. Nu is het idd een spannend spel maar de echte meerwaarde in de klas vind ik nog ver te zoeken.

  3. @Manon Kuipers: ik las laatst dat Wordfeud binnenkort ook voor Windows te verkrijgen is.
    @ Kees: Leuk dat dit kan maar lag dan ook uit hoe je zoiets kan doen!

    Ja ook ik speel al vele maanden wordfeud en ben er behoorlijk goed in geworden, iederedag even spelen met een gevarieerde tegen spelers, en je woordenschat gaat aanzienlijk vooruit. Wel komen er woorden in voor (worden geaccepteerd) waarvan Ik mijn bedenkingen heb of ze bestaan…..
    Speelze….amigos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

Schoolleider: geef ruimte en vertrouw op je leraren

Schoolleiders Berenike Vossebeld, Angèl Chen, Mirjam van Ree en Manja Lubberhuizen deden allemaal om een andere reden mee met het onderzoek van Klassewerkplek. Hun...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...