Home » Win jij de Educatieve Parel 2018?

Win jij de Educatieve Parel 2018?

Goed onderwijs kan niet zonder goed lesmateriaal, maar hoe breng je leerstof op een heldere en inspirerende wijze over? Met die vraag houden duizenden leraren en educatieve auteurs zich op dagelijkse basis bezig. Diegenen die daar het best in slagen, maken kans op de Educatieve Parel: de prijs voor de beste les van 2018.

Het thema van dit jaar is ‘Burgerschap past in iedere les’. Want hoewel iedere school dit thema moet integreren in het lessenpakket, worstelen veel scholen nog met de manier waarop. Iedereen die lesmateriaal maakt, voor welk vak dan ook, kan zich inschrijven voor de prijs: van educatieve auteur tot leraar en van het basisonderwijs tot aan het hbo. Zolang je burgerschap maar op een originele, relevante en aansprekende manier belicht.

Zo doe je mee

De deadline voor inzending is 1 oktober 2018 en je stuurt het lesmateriaal in via deze link. Bekijk van tevoren wel even de voorwaarden. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 10 november tijdens De Dag van de Educatieve Auteur. De eerste, tweede én derde prijs bestaan uit een oorkonde en een geldbedrag. Daarnaast wordt het lesmateriaal van de winnaars professioneel vormgegeven en gepubliceerd op de educatieveparel.nl.

Benieuwd naar de winnaars van vorig jaar? Bekijk dan de video op Leraar24.

Heb jij jezelf al ingeschreven voor de Educatieve Parel 2018? Of heb je een goede tip voor lessen op het gebied van burgerschapsvorming? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.