Home » Waarom lesgeven de beste baan ter wereld is

Waarom lesgeven de beste baan ter wereld is


Soms besluiten goede docenten verder te kijken en hun baan in het onderwijs op te geven. Lesgeven wordt dan ook steeds veeleisender. Niet alleen door de toenemende werkdruk, maar ook door de behoefte aan vernieuwing en niet te vergeten; steeds mondiger wordende leerlingen. Lesgeven kan emotioneel uitputtend en soms zelfs onmogelijk zijn. Waarom is het docentschap dan toch de beste baan ter wereld?

Op de Engelstalige onderwijsblog TeachThought gaat docent Paul Moss in op die vraag. Hij noemt zeven redenen waarom lesgeven, ongeacht het snel veranderende werkveld, de beste baan ter wereld is. Een van die redenen is de mogelijkheid om levens van leerlingen in positieve zin te veranderen. Lees de andere zes redenen in het artikel op TeachThought.

Waarom is lesgeven voor jou de beste baan ter wereld? Deel je motivatie via onderstaand reactieformulier en inspireer je collega’s.

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.