Thema's Motivatie Waarom lesgeven de beste baan ter wereld is

Waarom lesgeven de beste baan ter wereld is
W


Soms besluiten goede docenten verder te kijken en hun baan in het onderwijs op te geven. Lesgeven wordt dan ook steeds veeleisender. Niet alleen door de toenemende werkdruk, maar ook door de behoefte aan vernieuwing en niet te vergeten; steeds mondiger wordende leerlingen. Lesgeven kan emotioneel uitputtend en soms zelfs onmogelijk zijn. Waarom is het docentschap dan toch de beste baan ter wereld?

Op de Engelstalige onderwijsblog TeachThought gaat docent Paul Moss in op die vraag. Hij noemt zeven redenen waarom lesgeven, ongeacht het snel veranderende werkveld, de beste baan ter wereld is. Een van die redenen is de mogelijkheid om levens van leerlingen in positieve zin te veranderen. Lees de andere zes redenen in het artikel op TeachThought.

Waarom is lesgeven voor u de beste baan ter wereld? Deel uw motivatie via onderstaand reactieformulier en inspireer uw collega’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

Schoolleider: geef ruimte en vertrouw op je leraren

Schoolleiders Berenike Vossebeld, Angèl Chen, Mirjam van Ree en Manja Lubberhuizen deden allemaal om een andere reden mee met het onderzoek van Klassewerkplek. Hun...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...