Home » Uit de oude doos: versnellingsvragen.nl

Uit de oude doos: versnellingsvragen.nl

Met innovatie en goed gebruik van ICT kun je de kwaliteit van het primair onderwijs verbeteren. Maar hoe pas je dit toe op school en wat heb je hiervoor nodig? De PO-raad en Kennisnet hebben al vanaf 2015 een programma lopen om besturen en scholen hierin te ondersteunen: Versnellingsvragen.nl

Op Versnellingsvragen vind je onwijs veel praktijkvoorbeelden van scholen die met verschillende ict-vragen aan de slag zijn gegaan. In de voorbeelden beschrijven ze hun vraagstelling, het proces, de stappen die ze hebben doorlopen en niet te vergeten de oplossing. En komen bijvoorbeeld onderwerpen langs als:

  • Hoe kunnen we de deskundigheid van leraren op het gebied van ICT-geletterdheid bevorderen?
  • Minder ICT-knelpunten, minder werkdruk
  • Hoe zorgen we ervoor dat schoolleiders goed ICT-beleid kunnen maken?

Veel verschillende cases

Zelf een versnellingsvraag indienen kan helaas niet meer, maar er staan inmiddels heel veel uitgewerkte cases op de site. En hoewel de site al een tijd niet meer actief wordt bijgehouden met nieuwe cases, heb je echt veel aan alle content die er inmiddels al op staat.

Bezoek jij Versnellingsvragen.nl nog weleens? Waarvoor? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.