Slimme kraai

In dit filmpje maakt een kraai een puzzel. Een leuke aanleiding om vragen over biologisch en aangeleerd gedrag te beantwoorden.

Bekijk

Acupunctuur

In dit filmpje maken leerlingen op een grappige manier kennis met acupunctuur. Een leuke aanleiding om vragen over de huid te beantwoorden.

Bekijk

Mieren eten krekel

In de natuur is het een kwestie van eten en gegeten worden. Sommige dieren eten alleen planten, andere alleen dieren en sommige soorten en zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Mieren worden ook wel de opruimers van de natuur genoemd, kijk maar hoe grondig ze een dood dier opruimen!

Bekijk

Monsterlijke mutaties

Mutaties spelen een belangrijke rol bij veel biologische verschijnselen. Soms zijn ze nuttig, maar soms levensbedreigend!

Bekijk

Kiwi en banaan

Plak twee favoriete fruitsoorten op elkaar, stop het in de grond, en na een paar dagen heb je de perfecte combinatie. Was het maar zo simpel!

Bekijk

Optische illusie

Actuele biologieles over optische illusies. Kan jij op jouw ogen vertrouwen? Of nemen je hersenen je in de maling? Ontdek het met de opdracht.

Bekijk

Sterkste man van Europa

Les over spieren. Bijna de helft van je lichaamsgewicht bestaat uit spieren. Voor alle bewegingen gebruik je spierarbeid.

Bekijk

Microscoop

In dit filmpje ontdekken leerlingen de fascineerde microscopische wereld.

Bekijk