Home » Tips voor Koningsdag en Koningsspelen 2021

Tips voor Koningsdag en Koningsspelen 2021

Vrijdag 23 april 2021 is de dag van de meest creatieve Koningsspelen ooit! Een groots koningsontbijt zit er helaas niet in dit jaar, maar de feestelijke stemming hoeft gelukkig niet te ontbreken. Van versiering en knutselwerkjes tot de Koningsspelen Toolkit: zo zorg jij voor een onvergetelijke Koningsdag!

4 tips voor een feestelijke viering van Koningsdag 2021

 

1. Versier (samen met de leerlingen) de klas
Oranje boven! Hang vlaggetjes en ballonnen op in de klas, laat de leerlingen tekeningen maken of knutsel een oranje kroon.

2. Geniet van de Koningsspelen
Je kunt van alles voor de kinderen organiseren: van sportactiviteiten als kwartetvoetbal en koningstikkertje tot het maken van een tekening met stoepkrijt. Ook kun je Oudhollandse spellen spelen zoals zaklopen, ringsteken, sjoelen of touwtjespringen. Download de uitleg van deze leuke spellen.

3. Zing en dans het Koningsspelenlied
Zing mee met het lied van Kinderen voor Kinderen. Op Koningspelen.nl vind je naast het lied ook een dans- en zanginstructie. Oefen in aanloop naar vrijdag 23 april alvast op school. En maak er op de dag zelf een spetterende show van.

4. Kleed je feestelijk aan
Laat leerlingen in hun rood-wit-blauw-en-oranje kleding naar school komen. Voor de onderbouw is het geweldig als ze als koning of koningin komen. Misschien kun je er zelfs een toneelstuk van maken?

Wil je meer inspiratie op doen? Lees dan onze 9 tips voor Koningsdag die we eerder met jullie deelden.

De Koningsspelen Toolkit 2021

De organisatie van de Koningsspelen heeft voor alle deelnemende scholen een uitgebreide toolkit samengesteld. In deze 21 pagina’s tellende pdf staan spellen, beweegactiviteiten, antwoorden op veelgestelde vragen en vooral: heel veel superleuke tips. Ben je benieuwd naar het doe-pakket? Doe je mee met de energizers?

Waarom zijn de Koningsspelen ook alweer?

De Koningsspelen worden ieder jaar georganiseerd op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Het is een feestelijke sportdag voor leerlingen, met als doel kinderen in het primair onderwijs te laten zien dat samen goed ontbijten én actief bewegen belangrijk is.

Een gezamenlijk koningsontbijt op school is in 2021, vanwege de coronamaatregelen, helaas niet mogelijk. Wil je toch deze belangrijke boodschap meegeven dit jaar? Knutsel dan een Koningsdag-placemat met de klas. Leerlingen kunnen deze mee naar huis nemen en op Koningsdag thuis gebruiken. In het doe-pakket van de Koningsspelen kun je de placemats op A4- of A3-formaat downloaden.

Wat doe jij aan Koningsdag in de klas dit jaar? Deel jouw plannen en tips via het reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.