Thema's Differentiëren Tip: Robbert Dijkgraaf over onderwijs en natuurkunde

Tip: Robbert Dijkgraaf over onderwijs en natuurkunde
T

Jan Lepeltak heeft voor Science Space Robbert Dijkgraaf geïnterviewd. In dit achttien minuten durende filmpje laat Dijkgraaf zijn licht schijnen over het belang van onderwijs: in het speciaal over de mate van, al dan niet gewenste, onderwijsvernieuwingen en over de rol van de natuurkunde in onze maatschappij. Wist u bijvoorbeeld dat in circa 50% van alle industriële activiteit fundamentele natuurkunde aan de basis heeft gestaan? Zowel docenten, leerlingen als hun ouders kunnen heel wat opsteken van de visie van Dijkgraaf met betrekking tot het onderwijs van nu en dat van morgen.

 

Wat vindt u van de visie van Robbert Dijkgraaf?

 

Voor diegenen die het nog niet gezien hebben: Vorige week gaf Robbert Dijkgraaf de aftrap van DWDD University met een college over de oerknal. Leuk voor u én leuk voor uw leerlingen!

2 REACTIES

  1. Dank je, Erno. Ik weet het. We proberen Lewin voor ons congres naar Nederland te halen. Zou geweldig zijn als dat zou lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Hangerige kinderen op school? Dan is de klok weer verzet

Het permanent verzetten van de klok naar winter- of zomertijd staat al een tijdje op de politieke agenda, maar voorlopig hebben we er nog...