Home » Tip: Robbert Dijkgraaf over onderwijs en natuurkunde

Tip: Robbert Dijkgraaf over onderwijs en natuurkunde

Jan Lepeltak heeft voor Science Space Robbert Dijkgraaf geïnterviewd. In dit achttien minuten durende filmpje laat Dijkgraaf zijn licht schijnen over het belang van onderwijs: in het speciaal over de mate van, al dan niet gewenste, onderwijsvernieuwingen en over de rol van de natuurkunde in onze maatschappij. Wist u bijvoorbeeld dat in circa 50% van alle industriële activiteit fundamentele natuurkunde aan de basis heeft gestaan? Zowel docenten, leerlingen als hun ouders kunnen heel wat opsteken van de visie van Dijkgraaf met betrekking tot het onderwijs van nu en dat van morgen.

 

Wat vindt u van de visie van Robbert Dijkgraaf?

 

Voor diegenen die het nog niet gezien hebben: Vorige week gaf Robbert Dijkgraaf de aftrap van DWDD University met een college over de oerknal. Leuk voor u én leuk voor uw leerlingen!

3 reacties op “Tip: Robbert Dijkgraaf over onderwijs en natuurkunde”

  1. Eugene Wijnhoven

    Dank je, Erno. Ik weet het. We proberen Lewin voor ons congres naar Nederland te halen. Zou geweldig zijn als dat zou lukken.

  2. Eugene Wijnhoven

    Dank je, Erno. Ik weet het. We proberen Lewin voor ons congres naar Nederland te halen. Zou geweldig zijn als dat zou lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Boekenweek van jongeren 2023

Boekenweek van Jongeren 2023

Vandaag start de boekenweek van jongeren. Tot en met 24 september is er volop belangstelling voor schrijvers, boeken en jongeren tussen 15 en 18 jaar.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.