Home » Tip: po-apps voor Koningsdag

Tip: po-apps voor Koningsdag

Nog even en dan is het weer Koningsdag: een feestelijke vrije dag voor jong en oud. Veel leerkrachten grijpen deze dag aan om leerlingen kennis bij te brengen over het Nederlandse koningshuis en over onze constitutionele monarchie. Ben jij dat ook van plan? We zetten 4 apps voor je op een rijtje die je daarbij kunt gebruiken.

1. Wilhelmus
Zing samen met de kinderen het Nederlandse volkslied uit volle borst mee, met behulp van de app Wilhelmus. Het lied bestaat uit 15 coupletten en de app biedt zowel een gezongen versie als een karaokeversie en een versie met gebarentaal. Voor ieder wat wilt, inclusief de geschiedenis van het Nederlands volkslied. Beschikbaar voor iOS.

2. Mijn vrouw de koningin en ik
Eten de koning en de koningin hun ontbijt van gouden schalen? En krijgen ze altijd alles gratis? Hoeven ze echt alleen maar linten door te knippen? De werkelijkheid, nou ja ‘werkelijkheid’, is heel anders… Mijn vrouw de koningin en ik is een hilarisch interactief kinderboek van 24 pagina’s met geanimeerde tekeningen en geluid. Beschikbaar voor iOS en Android.

3. Een kroontje voor prinsje Alexander
Vierkant prentenboekje waarin op voor jonge kinderen begrijpelijke wijze de troonswisseling is verbeeld en allerlei koninklijke taken worden belicht. Beschikbaar voor iOS en Android.

4. Kroning van de Koning
Oké, deze is gewoon voor de lol. Bewijs dat Willem Alexander de kroon waardig is met dit leuke spel. Vang en balanceer de kronen op het hoofd van onze nieuwe Koning. Maar pas op! Loopt hij te snel dan vallen de kronen en moet hij opnieuw beginnen. Lukt het jou om de kroning van de koning een succes te maken? Beschikbaar voor iOS en Android.

Gebruik jij apps of andere digitale leermiddelen om Koningsdag te behandelen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.