Home » Tip: Nationale Buitenlesdag op 11 april

Tip: Nationale Buitenlesdag op 11 april

We hopen dat het weer een beetje meewerkt, want op dinsdag 11 april is het Nationale Buitenlesdag. Als school kun je al meedoen als je minimaal één buitenles geeft. Al kun je het natuurlijk ook meteen groots aanpakken en met alle klassen de buitenlucht opzoeken. Initiatiefnemers Jantje Beton en IVN helpen je op weg met gratis buitenlesmateriaal.

‘Vorig jaar toonde DUO aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75 procent binnenles en 25 procent buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5 procent binnen en 0,5 procent buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.’

Doe mee!
Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, roepen IVN en Jantje Beton op 11 april een Nationale Buitenlesdag in het leven. Wil je meedoen? Je kunt je als school online aanmelden via dit formulier. Deelnemende scholen krijgen gratis een digitale Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en buitenlesinspiratie. Bekijk onderstaande video om alvast een impressie te krijgen van de Buitenlesdag in 2016:

Heeft jouw school al eens meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag? Hoe was dat? Of doen jullie dit jaar mee? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.