Po, vo of mbo Basisonderwijs Tip: INNOVATE Festival Arnhem

Tip: INNOVATE Festival Arnhem
T

Aankomend weekend vindt in Arnhem op verschillende plekken het INNOVATE Festival plaats. Tijdens dit festival laten ruim 150 deelnemers zien hoe ze met kunst, techniek én wetenschap de uitdagingen van vandaag en morgen aanpakken. Onderdeel van het festival is de onderwijsdag met als thema maakonderwijs. Waar ga jij heen?

Het festival, dat op 4, 5 en 6 oktober plaatsvindt op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem – het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland – is geschikt voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Op zaterdag kunnen kinderen tijdens Techniekdag Arnhem naar hartenlust bouwen, ontwerpen en ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfbedachte robot bouwen? Of je eigen haargel maken?

Nano Supermarkt, anyone?

Jongeren en volwassenen kunnen onder meer hun helemaal los in de Nano Supermarkt. Hier vind je alle technische snufjes die de komende tien jaar hoogstwaarschijnlijk in de schappen komen te liggen. Heb je bijvoorbeeld al weleens gehoord van de Google Nose, Energy Belt, Interactieve Muurverf of Het Genezingsspel? En heb je altijd al eens met een drone willen vliegen? Grijp dan je kans bij de Drone Obstacle Run. Een ICA-dronepiloot staat dan klaar om je te leren vliegen binnen een uitdagend parcours.

Onderwijsdag thema ‘Maakonderwijs’

Tijdens het festival vindt op 5 oktober de Onderwijsdag plaats, met dit jaar het thema ‘maakonderwijs’. Onder dit thema worden meerdere activiteiten georganiseerd op deze dag. Zo wordt de gloednieuwe Innovate Kit gelanceerd. Deze stoere educatieve lesbox voor scholen bestaat uit materialen die kinderen enthousiast kunnen maken voor kunst en techniek.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over het INNOVATE Festival of ben je benieuwd naar het programma? Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt voor een creatief en uitdagend weekendje Arnhem.

Ga jij naar het INNOVATE Festival aankomend weekend? Welke activiteiten heb je op je programma staan? Deel je tips via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Meer plezier in je werk: mini-pauzes nemen

Er is nog steeds een tekort aan leraren. Het kan zijn dat voortdurend andere klassen moet opvangen en ouders te woord staan als je...

Gelukkig nieuw schooljaar!

De zomervakantie is voorbij en wie aan het begin van het schooljaar samen met de leerlingen zorgt voor een fijne start, heeft daar de...

Wat is de impact van corona op mbo-studenten?

In de strijd tegen het coronavirus sluit half maart ook het mbo haar deuren. Vanaf dat moment volgen alle mbo-studenten digitaal onderwijs op afstand....