Home » Tip: Het bord in de klas

Tip: Het bord in de klas

Het Bord in de klas van Stichting Leerkracht is een methode voor po, vo en mbo om eigenaarschap, betrokkenheid en groepsvorming bij leerlingen te versterken. Het bord biedt richting, inzicht en structuur. Deze video’s helpen je bij de implementatie van het leerlingenbord.

Po, vo en mbo

Bovenstaande video gaat over het Bord in de klas in het vo. Bekijk ook de po- en de mbo-versie. De leraren in onderstaand filmpje werken in het po, maar dat maakt voor introductie en de werking van het bord niets uit. Stichting Leerkracht:  ‘Lotte demonstreert hoe het bord in de klas in z’n werking gaat. En hoe begin je ermee? Dat kun je het beste horen van twee leraren die er met veel plezier van werkten, Lotte en Marjolein.’

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over het Bord in de klas? Op de website vind je onder meer video’s over praktijkvoorbeelden, maar ook diverse lessen die je goed op weg helpen met het Bord in de klas. Er zijn verschillende op maat gemaakte lessen voor het po, vo en mbo.

Heb jij al ervaring met het Bord in de klas? Deel je tips, tricks en opmerkingen via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.