Home » Tip: de keynotes van Education on Air

Tip: de keynotes van Education on Air


Hoe kunnen we van leerlingen échte digitale leiders maken? Die vraag stond centraal tijdens Education On Air: een internationale, digitale tweedaagse conferentie van Google met maar liefst 53.000 deelnemers. Het evenement heeft inmiddels al plaatsgevonden, maar toch is het –
met het oog op de omvangrijke programmering én de mogelijkheid om alles terug te kijken – de moeite waard er nog eens de aandacht op te vestigen.

Met meer dan 110 sprekers en events en ruim 60 uur ‘vaste’ programmering – bestaande uit keynotes, paneldiscussies en workshops – is Google on Air moeilijk samen te vatten. Om die reden heeft de organisatie een video gemaakt waarin de hoogtepunten én gemeenschappelijke thema’s, uitdagingen en veranderingen aan bod komen. Denk aan onderwerpen als de vaardigheden en instelling waarmee leerling vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen treden, de kracht waarmee technologie het nieuwe leren kan ondersteunen en het belang van de stem van de leerling en de mogelijkheid om zelf keuzes te maken.

Terugkijken?
U kunt de opnames van de presentaties, discussies en workshops hier afzonderlijk van elkaar bekijken. Heeft u tijd over of wilt u echt niets missen? Dan kunt u ook het gehele event bekijken. De redactie van Onderwijs van Morgen heeft zich inmiddels al goed laten inspireren en een kleine selectie gemaakt van keynotes waarmee u als docent wellicht uw voordeel kunt doen:

Heeft u deelgenomen aan de conferentie of verschillende presentaties achteraf bekeken? Zo ja: Welke raadt u uw collega-docenten aan? Laat een reactie via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.