Home » Introductie: Tim The Travelling Teacher

Introductie: Tim The Travelling Teacher

Onderwijs kent geen grenzen, dat is de ervaring van Tim. Hoe is het onderwijs geregeld in Schotland of Dubai? Is het onderwijs in Scandinavië beter dan in Nederland zoals vaak wordt beweerd? Hoe verlopen de lessen in Zuid-Afrika? Tim gaat als de Travelling Teacher de wereld rond om antwoorden te krijgen op o.a. deze vragen. Op Onderwijsvanmorgen.nl volgen wij zijn avontuur!

Tim Ovington is opgegroeid in Aberdeen, Schotland. Op zijn 16e is hij met zijn ouders naar Nederland verhuisd en heeft zijn studententijd in Breda doorgebracht. Tot een maand geleden werkte hij als docent Engels op het Effent (Mavo) in Oosterhout. Als ‘native speaker’ heeft hij daar afgelopen 6 jaar ervaring opgedaan als docent Engels en mediawijsheid.

Grenzen verleggen

Onderwijs en reizen zijn een grote passie van hem, als je deze twee combineert kan er een hele mooie leerzame reis ontstaan. Komende maanden gaat Tim op bezoek bij scholen in het buitenland, hij kijkt mee, geeft les en zoekt vooral contact met de lokale docenten. Als je met Tim praat weet hij je (onbewust) snel te enthousiasmeren, hij praat vol passie over het onderwijs. Hij heeft een visie over hoe het onderwijs zou moeten zijn, dat is ook de reden van zijn reis. Het onderwijs in Nederland te traditioneel naar zijn zin, met weinig mogelijkheden voor persoonlijk onderwijs. |Tim wil graag alles uit een leerling halen om hem naar een volgend niveau te kunnen brengen. Tijdens zijn reis hoopt hij op andere scholen – bij collega-docenten – kennis, ervaring en inzichten op te doen om leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen. Hij gaat op zoek naar het Onderwijs van Morgen.

De reis

Zijn reis begint op de plek waar zijn roots liggen; Aberdeen. In deze thuishaven gaat hij lessen verzorgen op een middelbare school. Zijn eerste blog post zal binnenkort verschijnen waarin hij zijn ervaringen met ons gaat delen. Na Schotland reist hij door naar Engeland vanuit daar wordt de oversteek naar Scandinavië gemaakt. Verder staan er nog vele mooie bestemmingen op de planning, vanuit ieder land schrijft Tim een blog voor Onderwijs van Morgen. Wij kijken nu al uit naar zijn eerste verhaal!

Tim houdt ook zelf een blog bij deze kun je bekijken via: www.timthetravellingteacher.com

Heb jij een vraag aan Tim of weet je een interessante bestemming? Geef je reactie dan via onderstaand formulier. 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.