The Travelling Teacher Introductie: Tim The Travelling Teacher

Introductie: Tim The Travelling Teacher
I

Onderwijs kent geen grenzen, dat is de ervaring van Tim. Hoe is het onderwijs geregeld in Schotland of Dubai? Is het onderwijs in Scandinavië beter dan in Nederland zoals vaak wordt beweerd? Hoe verlopen de lessen in Zuid-Afrika? Tim gaat als de Travelling Teacher de wereld rond om antwoorden te krijgen op o.a. deze vragen. Op Onderwijsvanmorgen.nl volgen wij zijn avontuur!

Tim Ovington is opgegroeid in Aberdeen, Schotland. Op zijn 16e is hij met zijn ouders naar Nederland verhuisd en heeft zijn studententijd in Breda doorgebracht. Tot een maand geleden werkte hij als docent Engels op het Effent (Mavo) in Oosterhout. Als ‘native speaker’ heeft hij daar afgelopen 6 jaar ervaring opgedaan als docent Engels en mediawijsheid.

Grenzen verleggen

Onderwijs en reizen zijn een grote passie van hem, als je deze twee combineert kan er een hele mooie leerzame reis ontstaan. Komende maanden gaat Tim op bezoek bij scholen in het buitenland, hij kijkt mee, geeft les en zoekt vooral contact met de lokale docenten. Als je met Tim praat weet hij je (onbewust) snel te enthousiasmeren, hij praat vol passie over het onderwijs. Hij heeft een visie over hoe het onderwijs zou moeten zijn, dat is ook de reden van zijn reis. Het onderwijs in Nederland te traditioneel naar zijn zin, met weinig mogelijkheden voor persoonlijk onderwijs. |Tim wil graag alles uit een leerling halen om hem naar een volgend niveau te kunnen brengen. Tijdens zijn reis hoopt hij op andere scholen – bij collega-docenten – kennis, ervaring en inzichten op te doen om leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen. Hij gaat op zoek naar het Onderwijs van Morgen.

De reis

Zijn reis begint op de plek waar zijn roots liggen; Aberdeen. In deze thuishaven gaat hij lessen verzorgen op een middelbare school. Zijn eerste blog post zal binnenkort verschijnen waarin hij zijn ervaringen met ons gaat delen. Na Schotland reist hij door naar Engeland vanuit daar wordt de oversteek naar Scandinavië gemaakt. Verder staan er nog vele mooie bestemmingen op de planning, vanuit ieder land schrijft Tim een blog voor Onderwijs van Morgen. Wij kijken nu al uit naar zijn eerste verhaal!

Tim houdt ook zelf een blog bij deze kun je bekijken via: www.timthetravellingteacher.com

Heb jij een vraag aan Tim of weet je een interessante bestemming? Geef je reactie dan via onderstaand formulier. 

2 REACTIES

  • Hoi Anne,
   Wat een tof berichtje, dankjewel!
   Ik kom graag bij jullie kijken. Ik ben op 1 oktober weer heel even in Nederland… kan ik dan langskomen?
   Graag tot ziens.

   Kind regards,
   Tim the travelling teacher

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Rapport: ‘passend onderwijs geen doorslaand succes’

Toen zoveel mogelijk leerlingen naar het reguliere onderwijs gingen, waren de verwachtingen hooggespannen. Leerlingen met behoefte aan extra ondersteuning kregen die voortaan ‘gewoon’ in...