Home » The Teacher’s Guild: Iets voor u?

The Teacher’s Guild: Iets voor u?


Eerder schreven we op Onderwijs van Morgen al over
Design Thinking for Educators: een uitgebreide toolkit voor docenten en onderwijsprofessionals uit de stal van IDEO’s Design for Learning Studio. Onlangs lanceerde het bedrijf een nieuw initiatief. The Teacher’s Guild: een platform om samen met docenten van over de hele wereld te werken aan onderwijsvernieuwing.

The Teacher’s Guild speelt in op de behoefte van veel docenten om Design Thinking – een gestructureerde aanpak om vernieuwende ideeën en oplossingen te genereren en ontwikkelen in teamverband – naar een hoger plan te tillen. Tijdens het South by Southwest Festival in 2014 werd de stand van IDEO, de initiatiefnemer van Design Thinking for Educators, platgelopen door docenten uit heel de VS en daarbuiten. Al snel werd duidelijk dat zij ook buiten de muren van hun klaslokaal – lees: op nationale en globale schaal – willen werken aan onderwijsvernieuwing met behulp van Design Thinking.

Wereldwijde community
En dat is precies het doel van The Teacher’s Guild: een wereldwijde community creëren waarin docenten van over de hele wereld samenwerken aan belangrijke onderwijsuitdagingen. Het doel is om met elkaar, in drie jaar, dertig uitdagingen aan te gaan. In samenwerking met én onder begeleiding van ‘teacher coaches’ (docenten met ruime ervaring op het gebied van Design Thinking) ga je aan de slag met het stappenplan. De fasen van het Design Thinking-proces komen overeen met die in de toolkit:

  • Stap 1: Ontdekken
  • Stap 2: Interpreteren
  • Stap 3: Ideeën genereren
  • Stap 4: Experimenteren
  • Stap 5: Ontwikkelen

(Tip: lees in het artikel ‘Design Thinking: een mindset om het onderwijs vorm te geven’ meer over bovenstaande stappen en de Design Thinking for Educators Toolkit)

Gezamenlijke visie
The Teacher’s Guild is een samenwerking tussen IDEO en de Riverdale School in New York. Zij ontwikkelden het platform vanuit een gezamenlijke visie waarbij de docent centraal staat als vormgever van het onderwijs van de toekomst. Bekijk hier twee video’s waarin docenten van de school uitleggen hoe zij Design Thinking gebruiken om het onderwijs – zowel op grote als op kleine schaal – te verbeteren.

Inschrijven
De officiële launch van The Teacher’s Guild laat nog even op zich wachten. Wel kunt u zich op de homepage vast inschrijven. U ontvangt dan vanzelf een uitnodiging in uw mailbox.

Bent u bekend met het Design Thinking proces in het onderwijs? Of gaat u zich inschrijven voor de Teacher’s Guild? In dat geval komt Onderwijs van Morgen graag in contact met u. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar renee.conradi@malmberg.nl.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.