Home » TEDxAmsterdamED 2016: Born to Learn

TEDxAmsterdamED 2016: Born to Learn


Op 20 april vindt in Theater Amsterdam de vierde editie plaats van TEDxAmsterdamED. De focus van het programma ligt deze keer op het belang van het delen van kennis en levenslang leren. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de TEDxAmsterdamED Award uitgereikt: een prijs voor het meest innovatieve en inspirerende idee dat de manier waarop we naar leren kijken voor altijd zal veranderen.

Met het thema ‘Born to Learn’ wil de organisatie benadrukken dat het hoog tijd is om het begrip ‘leren’ te herdefiniëren. Leren doe je namelijk je leven lang en alles is in beweging.

‘Oude conventies, zekerheden en overtuigingen maken plaats voor een wereld in transitie, waarbij niemand weet wat ons te wachten staat.’

Volgens de organisatie van het event is de gevestigde orde – waaronder het onderwijs – genoodzaakt te veranderen, om aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen, waarbij leren niet langer alleen plaatsvind binnen de vier muren van een school. Tijdens TEDxAmsterdamED komen dan ook alle aspecten van een life long learning aan bod.

Begin maart gaan de tickets, a €75.- per stuk, via de website in de verkoop. De sprekers zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen spoedig online verschijnen. Hou voor meer informatie de website en Facebook in de gaten. Dat laatste is sowieso een aanrader: de organisatie deelt regelmatige interessante onderwijsgerelateerde artikelen en video’s.

TEDxAmsterdamED Award 2016

Nieuw is de TEDxAmsterdamED Award: een prijs voor het meest innovatieve en inspirerende idee dat de manier waarop we naar leren kijken voor altijd zal veranderen. Met deze award wil de organisatie zichtbaarheid geven aan vernieuwende initiatieven en changemakers een duwtje in de rug geven. TEDxAmsterdamED zoekt naar ideeën die:

  • Mensen, onderwijs en een leven lang leren als uitgangspunt hebben
  • Een duurzame, positieve verandering in het onderwijs maken
  • Mensen inspireren en het huidige onderwijssysteem uitdagen
  • Een grote, positieve impact hebben op mens en planeet
  • Een link hebben met Nederland

Bent of kent u iemand met een dergelijk idee? Geef uzelf of een ander dan voor 14 maart op via dit formulier. Na een selectieronde en de nodige begeleiding, krijgen de drie beste initiatieven op 20 april de kans om hun idee in de spotlight te zetten en verder te verspreiden.

Gaat u dit jaar naar TEDxAmsterdamED? Wat hoopt u er op te steken? Of bent u al misschien al eens eerder geweest? Deel uw ervaringen via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.