Po, vo of mbo Basisonderwijs TED-talk: summer school

TED-talk: summer school
T

De zomervakantie een welverdiende rustperiode na weer een schooljaar hard werken. Maar deze hiatus heeft, met name in Amerika, ook een keerzijde: kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vergeten tijdens de zomervakantie een aanzienlijk deel van de lesstof van het afgelopen jaar.

TED: ‘Tijdens de zomer vergeten kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vrijwel drie maanden lesstof van een geheel schooljaar. Onderwijsondernemer en TED Fellow Karim Abouelnaga wilt deze leerachterstand terugdringen en de ‘zomerdip’ omzetten in een mogelijkheid om voorsprong te vergroten en voortgang te boeken naar een rooskleuriger toekomst.’ Bekijk hierover de TED-talk van Karim Abouelnaga:

Zomerse TED-talks

Ben je geïnspireerd geraakt door de TED-talk van Karim Abouelnaga? Met het oog op de zomervakantie stelde TED de playlist When School’s out for Summer samen. Hierin vind je acht TED-talks die helpen de zomersleur te doorbreken; van tips voor het aanleggen van een heuse voortuin tot aan een talk over ‘tinkering’ en The nerd’s guide to learning everything online.

Welke TED-talk vind jij het meest inspirerende voor leerkrachten en docenten? Deel je tip(s) via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

5 manieren om de klas stil te krijgen

Aan het begin van de les de klas stil krijgen is en blijft een kunst. Vaak gaat het goed, maar soms vergt het de...

5 tips voor het komende onvoorspelbare schooljaar

Het schooljaar 2020-2021 zal anders zijn dan je gewend bent. Leerlingen, ouders en leraren moeten zich aan nieuwe regels houden. Leerlingen zijn deels gewend...

Zo maak je van de eerste schooldag een succes

Volgende week beginnen de eerste scholen na een lange en welverdiende vakantie aan hun eerste schooldag. Leerlingen zitten niet vanzelfsprekend meer bij elkaar in...