Home » TED-talk: summer school

TED-talk: summer school

De zomervakantie een welverdiende rustperiode na weer een schooljaar hard werken. Maar deze hiatus heeft, met name in Amerika, ook een keerzijde: kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vergeten tijdens de zomervakantie een aanzienlijk deel van de lesstof van het afgelopen jaar.

TED: ‘Tijdens de zomer vergeten kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vrijwel drie maanden lesstof van een geheel schooljaar. Onderwijsondernemer en TED Fellow Karim Abouelnaga wilt deze leerachterstand terugdringen en de ‘zomerdip’ omzetten in een mogelijkheid om voorsprong te vergroten en voortgang te boeken naar een rooskleuriger toekomst.’ Bekijk hierover de TED-talk van Karim Abouelnaga:

Zomerse TED-talks

Ben je geïnspireerd geraakt door de TED-talk van Karim Abouelnaga? Met het oog op de zomervakantie stelde TED de playlist When School’s out for Summer samen. Hierin vind je acht TED-talks die helpen de zomersleur te doorbreken; van tips voor het aanleggen van een heuse voortuin tot aan een talk over ‘tinkering’ en The nerd’s guide to learning everything online.

Welke TED-talk vind jij het meest inspirerende voor leerkrachten en docenten? Deel je tip(s) via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.