Home » TechKnow Onderwijs 2014: Leerlingen inspireren voor techniek

TechKnow Onderwijs 2014: Leerlingen inspireren voor techniek

87 procent van de jongeren is te interesseren voor de techniek. Dat is goed nieuws, want in de techniek zijn de komende jaren duizenden goed opgeleide vakmensen nodig. Om dit enorme potentieel aan toekomstige technici aan te boren, is inzicht in de leefwereld en drijfveren van de jongeren van nu nodig. TechniekTalent.nu slaat de brug tussen onderwijsprofessionals en jongeren met de publicatie TechKnow Onderwijs 2014; Inspireer en motiveer jongeren voor een toekomst in de techniek.

Techniek voor iedereen
‘Meer instroom van jonge mensen in de techniek begint bij het onderwijs,’ zegt André van der Leest, bestuursvoorzitter TechniekTalent.nu. ‘Het besef dat alle zeilen bijgezet moeten worden omdat gemotiveerde technische vakkrachten nodig zijn, wordt breed gedragen. Nu is het zaak een grotere groep jongeren te laten zien dat techniek ook voor hén een goede keuze kan zijn. Dus niet alleen de jongen die van sleutelen houdt, maar ook de jongens en meiden die andere drijfveren en interesses hebben.’

Voor en mét het onderwijsveld
TechKnow Onderwijs 2014 gaat over het BètaMentality-model, loopbaanleren, diversiteit & inclusie en beeldvorming die past bij jongeren van nu. TechKnow Onderwijs is gemaakt voor en mét het onderwijsveld. De informatie is er voor docenten, marketing- en communicatieprofessionals, opleidingsmanagers en beleidsmakers in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Scholen op alle niveaus laten in praktijkcases zien hoe zij leerlingen inspireren voor een toekomst in de techniek. 

Eén doel
TechKnow Onderwijs is gemaakt in samenwerking met YoungWorks, een bureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie. De publicatie verschijnt in een oplage van 10.000 exemplaren en is gratis beschikbaar voor geïnteresseerden. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties, met maar één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.