Home » Stappenplan: een rookvrij schoolterrein

Stappenplan: een rookvrij schoolterrein

Ziet roken doet roken. Daarom moeten vanaf 2020 alle schoolterreinen rookvrij zijn. Al willen veel scholen dat nu al voor hun medewerkers en leerlingen.
Gezondeschool.nl ontwikkelde een infographic met alle feiten over roken en een stappenplan om het schoolplein voor eens en voor altijd rookvrij te maken.

Wist je dat de helft van de jongeren hun eerste sigaret op het schoolplein rookt? En dat zeven van de tien rokers al voor zijn achttiende is begonnen? Deze en meer feiten lees je in onderstaande infographic over roken. Veel feiten zijn inmiddels algemeen bekend, maar je kunt ze niet vaak genoeg herhalen. Print onderstaande infographic uit als je het gaat hebben over het antirookbeleid binnen de school:

rookvrij

Stappenplan
Heb je behoefte aan concrete handvatten met betrekking tot het stoppen van roken op het gehele schoolterrein? Download dan het stappenplan ‘Het is tijd voor een rookvrij schoolterrein’ van Gezondeschool.nl.

Is de schoolomgeving waar jij werkt al helemaal rookvrij? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.