Home » De Staat van het Onderwijs 2017

De Staat van het Onderwijs 2017

Onlangs werd door de Onderwijsinspectie voor de tweehonderdste keer de Staat van het Onderwijs gepubliceerd. Het recente rapport en de bijbehorende infographic bieden een compleet overzicht van de kwaliteit en de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het huidige onderwijs – van de basisschool tot aan het hoger onderwijs.

Een van de belangrijkste bevindingen in de Staat van het Onderwijs 2017 is dat er te grote verschillen tussen scholen zijn. En dat terwijl de verschillen in prestaties tussen leerlingen per school juist weer klein zijn. Om inzichtelijk te maken wat dit voor leerlingen betekent, ontwikkelde de Onderwijsinspectie een interactieve infographic waarin je in een oogopslag kunt zien wat de gevolgen van deze grote verschillen zijn. Ook zijn op de website van de Onderwijsinspectie de volgende onderzoeksresultaten inzichtelijk gemaakt:

De andere Staten

Naast de Staat van Onderwijs verschenen dit jaar nog zes andere ‘Staten van’. De Staat van de Leraar, De Staat van de Schoolleiders, de Staat van de Ouders, de Staat van de Universitaire Lerarenopleidingen, de Staat van het Internationaal Onderwijs en de Staat van het Nederlands Onderwijs in het Buitenland. Je kunt alle Staten op deze pagina downloaden. Tevens vind je er de rapportages van voorgaande jaren.

Welk onderdeel of welke uitkomst van de Staat van de Leraar 2017 vind jij het meest interessant en/of opvallend? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.