VIDEO'S jongerencultuur RoboCup Junior 2009

RoboCup Junior 2009
R

Twee leerlingen van het Vossiusgymnasium in Amsterdam mogen volgend jaar naar het WK RoboCup Junior in Singapore. De twee leerlingen wonnen zaterdag tijdens de NK RoboCup Junior met hun zelfgemaakte robots in de categorie voetballen, twee tegen twee.

RoboCup Junior is een jaarlijkse competitie met robots voor het basis- en voortgezet onderwijs, waaraan scholieren tussen 9 en 19 jaar met zelfgebouwde robotjes kunnen meedoen. Gestart als initiatief vanuit Australië wordt het nu in meer dan 20 landen over de gehele wereld gespeeld. Schoolteams bouwen en programmeren robots om te spelen tegen andere teams in één van de 3 robot uitdagingen: Dansen, Redden en Voetbal.

De competitie is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen van 9-14 en van 15-19 jaar Voor oudere scholieren is er ook nog het ‘AI Werkstuklab’, waar onder begeleiding van de universiteit robots kunnen worden gebouwd, die ook kunnen meedoen met RoboCup Junior. Het belangrijkste doel van RoboCup Junior is om jonge mensen op een speelse manier vertrouwd te maken met technologie.
Wilt u uw leerlingen ook laten kennismaken met de RoboCup Junior, dan moet u absoluut eens kijken op de RoboCup Junior site. Er is veel informatie beschikbaar en voor scholieren is er lesmateriaal beschikbaar. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een robot bouwt en programmeert. Het lesmateriaal voor leerlingen is gratis te downloaden in de vorm van PDF bestanden. Daarnaast zijn er voor docenten verschillende cursussen beschikbaar. Docenten worden zo vertrouwd gemaakt met het bouwen van robots, zodat ze de begeleiding van leerlingen op school beter kunnen verzorgen.
Mocht u nu al ervaring met RoboCup Junior hebben, deelt u die dan alstublieft met ons. Ik ben erg benieuwd naar de reacties. Overigens, het plan is om in 2050 een team van humanoïde robots te laten winnen van de menselijke wereldkampioen voetbal. Ambitieus?

1 REACTIE

  1. Leerlingen van het Vossius Gymnasium, ik vind jullie voetballende robots geweldig. Jullie zullen hier veel van geleerd hebben. School: gefeliciteerd!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...