Home » Radio-uitzending Nieuws en Co: leerlingen minder sociaal na pandemie

Radio-uitzending Nieuws en Co: leerlingen minder sociaal na pandemie

In een uitzending van het radioprogramma Nieuws en Co gaat presentator Nadia Moussaid in gesprek met Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Middelbare scholen maken zich namelijk zorgen over het gedrag van hun leerlingen, dat na de coronapandemie zichtbaar is veranderd. Ze zijn sociaal op een achterstand gekomen. Iets dat niet zo gek is, volgens Jolles, die uitlegt hoe het sociale brein van jongeren in elkaar zit.

“De tiener heeft een sociaal brein en dat sociale brein is heel erg gevoelig voor de kennis en prikkels en datgene wat je van je vriendjes en vriendinnetjes als feedback krijgt. (…) Ze hebben heel erg veel last van het feit dat ze niet gevoed zijn met prikkels uit hun eigen peer group. (…) Het sociale brein is in een nul-stand gegaan de afgelopen twee jaar”, zegt Jolles.

Beluister de hele uitzending.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.