Home » Materiaal PO » Afsluiting schooljaar 2022-2023 met Pluspunt 4

Afsluiting schooljaar 2022-2023 met Pluspunt 4

Logo van Pluspunt 4

Het schooljaar 2022-2023 zit er bijna op. We informeren je graag over zaken die van belang zijn voor werken met Pluspunt bij de afsluiting van dit schooljaar. En we kijken nog even terug en ook alvast vooruit.

Kies wat bij je past

Voor komend schooljaar heb je de keuze uit 3 werkwijzen met De wereld in getallen 5:

  • Voornamelijk op papier met extra oefenen digitaal, zoals je nu gewend bent met Basis papier
  • Werken met een mix van papier en digitaal, je start de les op papier en gaat digitaal oefenen en automatiseren; deze werkwijze is nieuw
  • Voornamelijk digitaal, je werkt de hele les digitaal maar hebt 2 kleine werkboekjes voor datgene wat op papier moet, zoals je nu gewend bent met Basis digitaal

Zorg dat je kiest wat bij jou en je groep past. Iedere groep kan een eigen keuze maken want de uitgangspunten, leerlijnen en didactiek zijn voor alle werkwijzen hetzelfde. Wil je meer weten, lees dan hier verder of download de bestelwijzer die je stap voor stap helpt bij het maken van alle keuzes.

Spelenderwijs leren rekenen in groep 5

Ook voor groep 5 komen er katernen Spelenderwijs leren rekenen. Het aanbod in de katernen zal aanvullend of vervangend zijn voor oefenen en automatiseren en heeft daarmee een iets ander karakter dan de katernen die beschikbaar zijn voor groep 3 en 4. De katernen worden vanaf augustus gefaseerd toegevoegd aan de blokinfo in Bingel en helpen je met een gevarieerd lesaanbod voor de rekenles. De kateren komen gratis beschikbaar. Eerder zijn er ook katernen voor de groepen 3 en 4 verschenen om de kracht van spel in te zetten tijdens de rekenles, zonder afbreuk te doen aan de didactiek van De wereld in getallen.

Voor nieuwe collega’s

Krijg je volgend schooljaar nieuwe collega’s op school die Pluspunt 4 nog niet kennen? Wijs ze dan op de startwebinars die we speciaal organiseren voor leerkrachten die voor het eerst met deze methode gaan werken. In 45 minuten zijn ook zij dan op de hoogte van deze methode.

Volg- en analyseresultaten blijven niet bewaard

In de zomer schonen we de bewaarde gegevens in Bingel en de Resultatenmonitor op en maken de systemen klaar voor een nieuw schooljaar. Dit doen we, zodat je gedurende het schooljaar gewoon kunt blijven werken en we geen risico lopen dat ze niet of te traag werken.

Je kunt het resultaat van de kinderen van dit jaar wel bewaren en overdragen aan je collega door ze te printen. Dit kan nog tot 21 juli 2023.

Na de zomer bepaalt Bingel het niveau van het kind op dat moment via de peiltaken in ‘Eigen taken’. Op basis van die resultaten worden de vervolgtaken klaargezet speciaal voor het kind.

Kijk vast vooruit

Download vast de jaarplanning voor komend schooljaar. Klik hier voor de jaarplanning 2023-2024.

Meer lessuggesties

Taalpuzzeltjes over voetbal

Sport

Plezier in taal! Dat krijgen de kinderen gegarandeerd met deze taalpuzzeltjes rond het thema Sport.

Bekijk

Een dagje uit

De kinderen organiseren een dagje uit voor hun gezin in de eigen provincie.

Bekijk
De larve van een lieveheersbeestje

Magische metamorfoses

Wow! Die larve lijkt helemaal niet op zijn vader en moeder. En wat gebeurt er bij dat kikkervisje?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.