Een initiatief van Malmberg

Actuele les: AOW en het minimumloon, koppelen of loslaten?

Man met spaarvarken

Normaal gesproken stijgt de AOW mee met het minimuminkomen. Het nieuwe kabinet besloot van niet. Is dit wel eerlijk? Wat vinden jouw leerlingen ervan? Deze actuele les kun je inzetten bij maatschappijleer in havo/vwo bovenbouw.

Na het voorlezen van zijn vierde regeringsverklaring kreeg minister-president Mark Rutte (VVD) het met de oppositie aan de stok over de bezuinigingen op de jeugdzorg, de ongelijke vermogensbelasting en over de AOW. Deze AOW-uitkering stijgt twee keer per jaar mee met het minimumloon. Het minimumloon stijgt mee met het salaris van werkende Nederlanders. En het is deze koppeling van de AOW met het minimumloon waar de regering van mening over verschilt met de oppositiepartijen. In het regeerakkoord staat namelijk dat het minimumloon deze regeringsperiode stijgt met 7,5 procent, maar de AOW stijgt niet mee.

Lees de hele actuele les en download de bronnen en werkbladen om te bespreken in de klas.

Op Onderwijs van Morgen vind je regelmatig nieuwe actuele lessen bij jouw vak. Kies je vak en filter op onderwerp of niveau. Er zijn actuele lessen voor voorgezet onderwijs en mbo.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.