Online bijles geven: iets voor jou?

0

Leerlingen zijn er tegenwoordig helemaal aan gewend dat een groot deel van hun leven online plaatsvindt: Instagram, WhatsApp, Snapchat… Ze gebruiken het allemaal. In dat opzicht in online bijles dus lang zo’n slecht idee nog niet. In dit artikel lees je wat voor jou als bijlesdocent de voordelen zijn en waar je op moet letten.

Dit artikel verscheen eerder op Nimbles. Nimbles wijst ouders sinds 2016 de weg naar de meest geschikte begeleiding voor hun kind.

Online bijles kan vanaf verschillende locaties worden gegeven, bijvoorbeeld vanuit huis of school. Dit zorgt ervoor dat je flexibel bent en meer grip op je agenda hebt. Waar dien je op te letten als je online bijles wilt geven:

Beeld en geluid op orde

Als je online bijles geeft, zorg dan dat je je techniek op orde hebt. Bedenk voor je met de les begint of je bijvoorbeeld met Skype, Appear of een ander videoprogramma gaat werken. Licht je leerling hier ook tijdig over in, zodat jullie de eerste les geen technisch gedoe hebben. Daarnaast is ook het gelijk essentieel. Zorg dat je instellingen goed staan en beslis of je een headset gaat gebruiken. Zorg daarnaast dat je goed verstaanbaar bent.

Bereid de les goed voor

Online bijles lijkt misschien wat vrijblijvender dan wanneer je aanwezig moet zijn op een specifieke locatie. Dat geldt voor de leerling, maar ook voor jou. Zorg dat je ruim voor de start van de bijles klaar zit achter je scherm. Bereid je ook goed voor. Weet goed wat jullie tijdens deze bijles gaan bespreken.

Maak kennis met de ouders

Hoewel je niet bij leerlingen thuiskomt, is het toch fijn om kennis te maken met de ouders van je leerlingen. Zo weet de ouder met wie het kind samenwerkt en daarnaast hoor jij het verhaal van de ouders; die kennen hun kind immers het best.

Hoe kijk jij aan tegen online bijles? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here