Home » Onderwijstips januari 2020

Onderwijstips januari 2020

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de jaarlijks terugkerende Buitenlesdag, de conferentie over taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs en De Staat van het Onderwijs 2020. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons weten!

5e Nationale Docentencongres NASK

Congres | 14 februari 2020 | Prodentfabriek, Amersfoort
Op vrijdag 14 februari, de dag van de liefde, is het weer tijd voor het 5e Nationale Docentencongres NASK. Dit keer vindt het evenement plaats in de oude Prodentfabriek in Amersfoort. Wat je kunt verwachten? Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke neemt je mee de ruimte in, Lieven Scheire geeft een theatercollege over de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap en de technologie en Talitha Muussee vertelt je alles over wonderlijke beleefwereld van de jongere generatie. Bekijk het hele programma op Malmberg.nl.

Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!

Conferentie | vrijdag 27 maart | De Reehorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs. Hier hoor je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internationalisering, de mogelijkheden voor jouw school en praktische tips en trucs van ervaringsdeskundigen. Naast de plenaire sessie kun je maar liefst 3 workshops volgen. De conferentie is onder meer bedoeld voor leerkrachten, coördinatoren, directeuren.

Tip: meld je nu aan voor Buitenlesdag

Onderwijsactiviteit | dinsdag 7 april | landelijk
Het duurt nog even, maar op dinsdag 7 april is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Buitenlesdag, het nationale onderwijsevent om jou en je leerlingen dat klaslokaal uit te krijgen. De rapportage Buitenles (DUO) stelt dat de leereffecten van buitenlessen dusdanig positief zijn dat twee derde van de leerkrachten vaker buitenlessen wil verzorgen. De Buitenlesdag is hierbij een zetje in de goede richting! Schrijf je dus gauw in. En wil je in de tussentijd meer te weten komen over buiten lesgeven? Lees dan het eerder op OVM verschenen artikel Buitenspelen: hoe krijgen we onze leerlingen vaker buiten.
Video Buitenlesdag 2020

De Staat van het Onderwijs 2020

Save the date | woensdag 22 april | Johan Cruyff ArenA, Amsterdam
De Staat van het Onderwijs 2020 vindt plaats op woensdag 22 april in het congrescentrum van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Tijdens het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs publiceert de Inspectie van het Onderwijs een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het onderwijsstelsel. Noteer deze datum alvast in je agenda en houd de nieuwspagina van de Onderwijsinspectie in de gaten voor meer nieuws over dit event.

Heb jij nog een onderwijstip die in dit rijtje niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.