Lesideeen Onderwijstips januari 2020

Onderwijstips januari 2020
O

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de jaarlijks terugkerende Buitenlesdag, de conferentie over taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs en De Staat van het Onderwijs 2020. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons weten!

5e Nationale Docentencongres NASK

Congres | 14 februari 2020 | Prodentfabriek, Amersfoort
Op vrijdag 14 februari, de dag van de liefde, is het weer tijd voor het 5e Nationale Docentencongres NASK. Dit keer vindt het evenement plaats in de oude Prodentfabriek in Amersfoort. Wat je kunt verwachten? Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke neemt je mee de ruimte in, Lieven Scheire geeft een theatercollege over de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap en de technologie en Talitha Muussee vertelt je alles over wonderlijke beleefwereld van de jongere generatie. Bekijk het hele programma op Malmberg.nl.

Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!

Conferentie | vrijdag 27 maart | De Reehorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs. Hier hoor je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internationalisering, de mogelijkheden voor jouw school en praktische tips en trucs van ervaringsdeskundigen. Naast de plenaire sessie kun je maar liefst 3 workshops volgen. De conferentie is onder meer bedoeld voor leerkrachten, coördinatoren, directeuren.

Tip: meld je nu aan voor Buitenlesdag

Onderwijsactiviteit | dinsdag 7 april | landelijk
Het duurt nog even, maar op dinsdag 7 april is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Buitenlesdag, het nationale onderwijsevent om jou en je leerlingen dat klaslokaal uit te krijgen. De rapportage Buitenles (DUO) stelt dat de leereffecten van buitenlessen dusdanig positief zijn dat twee derde van de leerkrachten vaker buitenlessen wil verzorgen. De Buitenlesdag is hierbij een zetje in de goede richting! Schrijf je dus gauw in. En wil je in de tussentijd meer te weten komen over buiten lesgeven? Lees dan het eerder op OVM verschenen artikel Buitenspelen: hoe krijgen we onze leerlingen vaker buiten.
Video Buitenlesdag 2020

De Staat van het Onderwijs 2020

Save the date | woensdag 22 april | Johan Cruyff ArenA, Amsterdam
De Staat van het Onderwijs 2020 vindt plaats op woensdag 22 april in het congrescentrum van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Tijdens het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs publiceert de Inspectie van het Onderwijs een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het onderwijsstelsel. Noteer deze datum alvast in je agenda en houd de nieuwspagina van de Onderwijsinspectie in de gaten voor meer nieuws over dit event.

Heb jij nog een onderwijstip die in dit rijtje niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Hoe begeleid je perfectionistische leerlingen?

In iedere klas zit er wel één: een leerling die ieder tussenuur ijverig huiswerk zit te maken, iedere overhoring minimaal een acht haalt en...