Home » Onderwijstips december 2020

Onderwijstips december 2020

Maandelijks selecteert OVM congressen, boeken, leuke weetjes en andere onderwijstips die voor jou als leraar de moeite waard zijn. Met deze maand onder meer de Leerkracht Scheurkalender en een leuke tip om Engels te leren.

Leerkracht Scheurkalender 2021

De scheurkalender van juf Maike en juf Inger was vorig jaar een enorm succes. Op veler verzoek hebben ze dit jaar weer een gloednieuwe scheurkalender met een volledig nieuwe inhoud uitgebracht. De kalender voorziet je elke dag van tips voor plezier in je klas, inspiratie en de nodige werkdrukverlichting.
14,95 bij Pica

Tech-Podcast Kennisnet

In deze achtste aflevering bespreekt Michael van Wetering, expert op het gebied van innovatie bij Kennisnet, belangrijke tech-ontwikkelingen uit het nieuws. Dit doet hij samen met Hans Pronk, expert internettechnologie. Zij gaan in gesprek over de noodzaak van democratisch toezicht op technologiebedrijven, de verantwoordelijkheid van platforms en (zelf)uitlegbare kunstmatige intelligentie.
Beluister de podcast op Kennisnet

Netflix om Engels te leren

Engels leren is leuk, maar soms hebben leerlingen het even gehad met alle grammaticaregels en woordjes leren. Een leuke manier om tijdens de kerstvakantie de kennis van de taal te toetsen en uit te breiden, is lekker languit op de bank te Netflixen, maar dan wel met de ondertitels uit.
Tom van Education First heeft een paar goede series voor je geselecteerd om met je klas te delen.

Masterclasses van de KPC-groep: in 4 stappen naar professionaliseren met impact

In deze korte serie masterclasses ontwikkel je in vier thematische bijeenkomsten de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van professionaliseringsbeleid. Het programma wordt praktisch ingestoken onder andere aan de hand van (voorbereide) opdrachten. Hiermee kun je het professionaliseringsbeleid van je eigen schoolorganisatie onder de loep nemen en naar een hoger niveau brengen.
Voor: Schoolleiders, bestuurders, HR medewerkers, opleidingsdocenten
Onderwijssector: Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs
Data: 18 januari 2021, 8 februari 2021, 8 maart 2021, 22 maart 2021

Heb jij ook een tip voor december? Laat het ons weten via het formulier!

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.