Home » Onderwijstips april 2018

Onderwijstips april 2018

OVM selecteert maandelijks de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. In deze editie onder meer een masterclass van Jan Fasen (Agora Roermond) en het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs.

Ontmoet Jan Fasen & zijn leerlingen van Agora

Masterclass | donderdag 5 april | Social Impact Factory, Utrecht
Jan Fasen is medeoprichter en ‘architect’ van Agora Roermond. In een masterclass neemt hij ons mee in het avontuur van het oprichten van deze vorm van onderwijs. Vanuit zijn persoonlijke verhaal vertelt hij hoe je als schoolleider zo’n totaal nieuw proces binnen je school kunt starten en tot bloei kunt laten komen. Waar haal je de moed vandaan om zo’n proces te starten? Wat zijn de do’s en dont’s? En hoe gaat het dan in de praktijk? De masterclass is gericht op schoolleiders, teamleiders en anderen in een positie om het onderwijs in beweging te brengen.

Meer maatwerk, minder toetsdruk

Webinar | dinsdag 10 april | online
In dit webinar ontdek je hoe je op een eenvoudige manier kunt vaststellen wat jouw visie op maatwerk betekent voor jouw toetsbeleid en we geven je handvatten om jouw toetsbeleid concreet te realiseren in de klas. Ook laten we je aan de hand van het toetsplatform ‘JIJ!’ zien welke mogelijkheden er al zijn voor gepersonaliseerde toetsroutes. Kortom, wil je meer maatwerk leveren, de toetsdruk verlagen wil je zien of er voor jouw toetsroutes al een oplossing bestaat, meld je dan nu aan voor dit gratis webinar!

De Staat van het Onderwijs

Congres | woensdag 11 april | De Fabrique, Utrecht
Op woensdag 11 april 2018 vindt het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs plaats. Op deze dag publiceert de Inspectie voor het Onderwijs de bevindingen uit het gelijknamige rapport. De dag start met de uitreiking van het rapport ‘De Staat van het Onderwijs’ aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarna volgt het programma met diverse interactieve sessies waarin de Inspectie u graag de gelegenheid biedt om de dialoog aan te gaan over de bevindingen uit de Staat van het Onderwijs.

Leraar van het Jaar 2018

Verkiezing | stemmen tot en met dinsdag 8 mei
De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. De Leraren van het Jaar (po, so, vo, mbo) zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Tot en met dinsdag 8 mei kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, leerlingen en ouders een leraar aanmelden voor de verkiezing. Uit alle aanmeldingen kiezen collega’s (beroepsjury) samen met de vakjury de uiteindelijke winnaars uit de vier sectoren po, so, vo en mbo. De winnaars worden op het Lerarencongres op zaterdag 6 oktober bekendgemaakt.

Kennisnet onderzoeksconferentie 2018

Conferentie | woensdag 16 mei | Theater Orpheus, Apeldoorn
Wetenschappers presenteren op deze conferentie hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ict. In korte pitches word je bijgepraat over de meest actuele bevindingen en weet je wat echt werkt in de praktijk. Deze resultaten helpen je om weloverwogen keuzes te maken over de toekomstige inzet van ict in jouw onderwijs. Ben jij er bij? Meld je aan!

Heb jij een onderwijstip of suggestie die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.