Thema Digitaal onderwijs Onderwijs-apps: Welke gebruikt u?

Onderwijs-apps: Welke gebruikt u?
O

Door de komst van smartphones en tablets is de ontwikkeling van apps in een stroomversnelling gekomen. Overal is wel een app beschikbaar voor. Erg handig, maar het zijn er zoveel dat het soms lastig kiezen is. Wat vindt u nou echt een goede onderwijs-app? Hieronder alvast een kleine selectie van Onderwijs van Morgen.

Samenwerken met Wunderkit
Wunderkit is de gelijknamige app van het populaire online samenwerkingsplatform. U kunt verschillende projectgroepen aanmaken en uw collega’s daarvoor uitnodigen. Zo kunt u gezamelijk werken aan projecten, e-mailen, to do-lijsten maken, memo’s noteren en onderling taken coördineren. Ook kunt u, net als op Facebook, statusupdates toevoegen om uw collega’s op de hoogte te houden van uw werkzaamheden. (gratis; alleen voor iPhone en iPad)

Didactiek
De OMJS werkvormen-app bevat ruim veertig verschillende didactische werkvormen die u zo kunt inzetten tijdens de les. Erg handig voor als u zelf even geen inspiratie heeft. Daarnaast staan er ook een aantal werkvormen in, die u kunt toepassen om de leerlingen kennis te laten maken met elkaar. U kunt per doelstelling van de les zoeken naar een bijpassende werkvorm. (€1,59; iPhone  en Android)

Zit dat zo!
Misschien wel de allerleukste app – voor leerling én docent – is ‘How Stuff Works’ van de gelijknamige website. Hier vind je uitleg over de meest uiteenlopende (actuele) onderwerpen. In tekst, video en animatie leggen de makers in begrijpelijk Engels uit hoe elektriciteit werkt. Of hoe je liedjes sampled. Wat Nostradamus voor voorspellingen heeft gedaan over 2012 en wat een hypotheek nou eigenlijk precies is. Hier vindt u altijd wel een aangename toevoeging aan uw les. (gratis; iPhone, iPad en Android)

Ook wij zijn bezig met de ontwikkeling van onderwijs-apps. Zo heeft u met het eBook Pack toegang tot alle lesboeken van het voortgezet onderwijs. Wat is uw favoriete app? En waarom? Reageer op deze publicatie en deel uw tips en suggesties met ons en uw onderwijscollega’s!

10 REACTIES

  1. Ik gebruik de teacher tool voor de iPad, geweldige app voor klassenlijsten, foto’s, invullen en bijhouden cijfers, roosters, absenten, notities. Het vervangt het mijn agenda en meer.

  2. Socrative is inderdaad een leuke site om te gebruiken. Je kunt van alles aan de leerlingen vragen. Wel goed opletten op de “valsspelers”

  3. Sinds gisteren is er ook een super gave Energizers App beschikbaar voor docenten. De digitale equivalent van de succesvolle Energize-boeken 1-2-3-4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De zomerdip: bestaat die en wat doe je ertegen?

Zomervakantie: zes weken uitrusten en dan in het nieuwe schooljaar weer fris starten met waar je voor de vakantie gebleven was. Klinkt logisch, maar...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...