Home » Malmberg met adaptieve leertechnologie op de NOT 2015

Malmberg met adaptieve leertechnologie op de NOT 2015


Malmberg werkt aan een leerrevolutie in het onderwijs: adaptief leren gebaseerd op de adaptieve leertechnologie van Knewton. Op de NOT introduceert de uitgeverij haar plannen. Bezoekers van de Malmberg-stand worden betrokken bij de visie en de concepten die Malmberg heeft op het vlak van adaptief leren. Met deze bezoekers wil Malmberg actief in gesprek over de leerrevolutie van adaptief leren.

Op de stand is aandacht voor de samenwerking tussen Malmberg en Knewton en het eerste adaptieve lesmateriaal dat in de vorm van een pilot voor Engelse grammatica wordt uitgerold bij geselecteerde scholen. Dit adaptieve lesmateriaal geeft docenten en leerlingen ondersteuning bij het behalen van goede resultaten. Er komen gepersonaliseerde leerwegen voor de leerling. Daarnaast kan de docent in één oogopslag zien waar een leerling in excelleert en wat zijn struikelblokken zijn.

Tijdens de NOT worden er themasessies Adaptief leren gegeven op de stand van Malmberg:

Dinsdag 27 januari: 14.30 uur
Woensdag 28 januari: 14.00 uur
Donderdag 29 januari:11.30 uur
Vrijdag 30 januari: 11.00 uur

Malmberg staat met haar stand in hal 9 van de Jaarbeurs.

Pilot Engelse grammatica
Eind februari 2015 start de pilot Engelse grammatica, genaamd Score! voor leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De pilot loopt tot medio mei 2015. Tegelijkertijd vindt onderzoek plaats naar de werking van de adaptieve technologie i.s.m. de Universiteit van Utrecht, faculteit onderwijskunde. Scholen die deze ontwikkeling willen volgen kunnen dit op de stand aangeven.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
Drie kinderen rennen op blote voeren door het gras

Zomerse zot- en zaligtijd

Ben jij direct in de vakantiestemming of moet je nog even wennen? Met deze tips ben je verzekerd van een zalige zomertijd!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.